УКР РУС

10 найвеличніших гравців Барселони всіх часів

1 грудня 2017 Читать на русском

Представляємо вашій увазі топ-10 футболістів Барселони, які зробили найбільший вклад в історію клубу, за версією видання Goal.com.

1. Ліонель Мессі (з 2004)

Мессі, безумовно, є найкращим футболістом нинішньої ери. Багато хто взагалі вважає його найкращим гравцем в історії футболу. Аргентинець став головним винуватцем вражаючого успіху Барселони протягом останнього десятиліття. Він побив майже всі рекорди Ла Ліги і залишається єдиним гравцем, який отримав "Золотий м'яч" 5 разів. Також Ліонель виграв 4 Ліги чемпіонів і 29 титулів з Барселоною загалом.

Щоб отримувати більше, долучайся до паблік-чату Football24 у Viber

2. Хаві Ернандес (1998-2015)

Найкращий іспанський гравець в історії. Хаві – вихованець Ла Масії, він представляє собою всі цінності клубу, як ніхто інший. Відмінний диригент, який завжди грав з детальною картою футбольного поля в голові, чудовим баченням простору та вмінням знайти партнерів пасом у найкращих позиціях.

3. Ладислав Кубала (1950-1962)

Символ "блаугранас", лідер Барселони, яка у 50-х завоювала 5 Кубків. Його популярність в медіа стала ключовою для побудови "Камп Ноу", адже попередній стадіон клубу "Камп де Лес Кортс" був надто малим, щоб вмістити всіх шанувальників Кубали. З тренерством у Ладислава не пішло, однак його легенда досі жива, а він увіковічнений у бронзовій статуї біля домашньої арени "Камп Ноу".

Барселона: дебют Мессі, найкращі чарівники світу, fuck екс-наставника Шахтаря і український слід – 25 фото "старої школи"

4. Андрес Іньєста (з 2003)

Майстер з Фуентеальбільї. Разом з Хаві та Бускетсом свого часу утворив найкращу лінію півзахисту в історії футболу. Вишуканий дотик Іньєсти та його бачення поля можуть створити вільний простір навіть там, де його, здавалося б, ніяк не може бути.

5. Хосеп Гвардіола (1990-2001)

Ще один діамант Ла Масії. Центральний півзахисник з вишуканою технікою та відмінним відчуттям простору був стрижнем у Дрім Тім Йогана Кройфа. Часто говорили, що Гвардіола був продовженням великого тренера на полі. Пішов з команди, поступившись місцем Хаві, однак згодом повернувся в Барселону тренером, щоб написати найвеличнішу сторінку в історії клубу.

Гвардіола, Моурінью, Блаттер, Сабо. 9 відомих Йосипів світового футболу

6. Карлес Пуйоль (1999-2014)

Пуйоль – великий капітан, незабутня постать як для партнерів, так і для суперників. На полі він завжди залишався прикладом. Сила, відданість та любов до синьо-гранатових кольорів свого часу зробили його невід'ємною частиною захисту Барселони. Карлес не мав особливої техніки, але саможертовність та бійцівські якості вивели його в лідери каталонського клубу.

7. Йоган Кройф (1973-1978)

Будучи однією із найвеличніших постатей у футбольній історії, Кройф революціонізував гру і в якості гравця, і в якості тренера, він змінив Барселону. Голландець допоміг каталонцям завоювати перший за 14 років титул чемпіона Іспанії та отримав три "Золоті м'ячі". Його гол у ворота Атлетіко залишається канонічним образом іспанського футболу.

"Мене хотіли продати в "Реал", але це клуб, близький до фашистського режиму Франко". Безсмертні правила життя Йохана Кройфа

8. Рональд Куман (1989-1995)

Герой "Вемблі", який в 1992 році голом у ворота Сампдорії перервав прокляття і приніс Барселоні перший Кубок чемпіонів. Куман був наріжним каменем каталонської оборони Дрім Тім, але при цьому встиг забити за клуб багато голів. Завдяки своїм вбивчим ударним навичкам, левову частку забив зі штрафних та пенальті. За межами поля Рональд відомий своєю добротою та легкою натурою, що зробило його ще більшим ідолом для шанувальників клубу.

9. Хосеп Самітьєр (1918-1933)

Самітьєр – один із символів клубу. Його називали "лобстером" за техніку і вміння пробити обома ногами та головою. Хосеп був лідером першої великої команди Барселони, яка зробила старий стадіон "Калле Індустріа" занадто маленьким для такого клубу та спричинила будівництво "Лес Кортс" у 1922 році.

10. Роналдінью (2003-2008)

У компанії з кількома зірками Роналдінью своєю блискучою грою повернув Барселону до футбольної еліти, вигравши 2 титули чемпіона Іспанії, Лігу чемпіонів та "Золотий м'яч". Бразилець є одним із нечисленних гравців Барселони, які коли-небудь зривали оплески на "Сантьяго Бернабеу". Роні заслужив похвалу "вершкових" фанів після свого блискучого виступу в листопаді 2005 року.

"Я – потворний. Але те, що роблю, має свій шарм". Коли Мессі підростав, Барселона молилася на Роналдінью