УКР РУС

"Зупинити лідера": анонс матчу УПЛ Львів – СК Дніпро-1

1 жовтня 2022 Читать на русском
СПЕЦПРОЕКТ

У суботу о 15:00 на полі стадіону "СКІФ" зустрінуться Львів та СК Дніпро-1. Львів’яни, які у попередньому турі вперше у сезоні перемогли, намагатимуться здолати суперника, який ще не втрачав очок.

Поточна форма

Результати команди Олександра Кучера у внутрішній першості вражають. У трьох турах дніпряни не просто тричі перемогли, а зробили це максимально переконливо із загальною різницею 8:0. Не те, що очки відібрати, а й навіть забити у ворота Дніпро-1 не змогли Динамо, Верес та Металіст 1925. Варто зауважити, що для команд з Рівного та Харкова це єдині поразки в УПЛ у поточному сезоні.

Parimatch Ukraine оцінює перемогу львів’ян коефіцієнтом 5,30. Тріумф господарів є більш ймовірним – 1,55. На нічию коефіцієнт становить 4,50.

Загалом забитими м’ячами відзначалися сім різних виконавців дніпрян. Несподіваним проміжним бомбардиром є захисник Володимир Адамюк, який забив 2 голи у 2 матчах. У суботу він протистоятиме своїй колишній команді, тому матиме подвійне бажання провести вдалий поєдинок.

Дещо налагодили спортклубівці свої справи і в єврокубках. Після стартової поразки АЗ (0:1) у Лізі конференцій СК Дніпро-1 переміг на виїзді Аполлон (3:1). Такою була остання гра команди Кучера напередодні вікна для збірних.

Довбик та Адамюк

Натомість Львів заповнив цю паузу офіційним перенесеним матчем 1-го туру проти Минаю. Підопічні Олега Дулуба проявили героїзм, адже грали у меншості із 40-ї хвилини. Щобільше, Львів не лише втримав ворота на замку (компліменти на адресу кіпера-дебютанта Івана Пономаренка), а й вирвав виїзну перемогу. Гол Олександра Васильєва у компенсований час дозволив львів’янам відштовхнутися від дна турнірної таблиці.

У попередніх турах Львів програв Зорі (2:3) та Динамо (0:1) і розійшовся миром із Кривбасом (0:0).

Львів'яни у матчі з Кривбасом

Історія протистоянь

За увесь час зустрічей цих команд жодного разу не було зафіксовано нічийного результату. Перемога львів'ян у 2019-му в першій зустрічі на рівні Прем'єр-ліги так і залишається єдиною для них. Після цього у шести матчах поспіль неодмінно перемагав СК Дніпро-1.

Попереднє протистояння команд відбулося рік тому – 2 жовтня 2021-го. Номінально домашній для Львова матч приймав тернопільський міський стадіон імені Романа Шухевича. Єдиний гол Артема Довбика на 2-й хвилині визначив долю переможця.

Кадрова ситуація

Олег Дулуб зіткнеться із серйозними проблемами у процесі формування основної обойми на суботній поєдинок. І справа не лише у дискваліфікації Михайла Шишки. Через ушкодження попередній матч з Минаєм не змогли дограти Богдан Мишенко та Владислав Бугай. Не було у заявці на гру і голкіпера Олександра Ільющенкова.

Що стосується СК Дніпро-1, то все ще у лазареті перебувають Еміліано Пуріта та Валерій Лучкевич. Зате повернувся до тренувань із загальною групою Домінго Бланко. Крім того, минулого тижня команда Олександра Кучера дозаявила двох бразильців: 23-річного центрального оборонця Габріеля Гомеса Феррейру та 19-річного форварда Гомеса Леонардо.

Parimatch Ukraine докладає зусиль, щоби футбол в нашій країні рухався вперед навіть у таких важких умовах. Компанія продовжує підтримку клубів УПЛ й планує з Шахтарем, Дніпром-1, Чорноморцем та Львовом реалізацію важливих проектів.

Крім того, бренд підтримує Збройні Сили України. Допомога Parimatch Ukraine ЗСУ та українцям вже сягнула майже 300 мільйонів гривень. Компанія буде продовжувати допомагати виборювати перемогу вільної нації.

Олексій Гуцуляк

Орієнтовні склади

Львів: Пономаренко – Вовкун, Муравський, Мильченко – Бусько, Якимів, Васильєв, Крушинський, Бойко, Грисьо, – Нич.

Дніпро-1: Валеф – Адамюк, Сваток, Сарапій, Бусанелло – Бабенко, Рубчинський – Гуцуляк, Піхальонок, Амаш – Довбик.

Арбітри

Головний рефері – Денис Шурман (Київська область), асистенти: Станіслав Марулін (Херсонська область) та Володимир Журибіда (Луцьк), четвертий рефері – Олександр Омельченко (Слов’янськ).