УКР РУС

Зубов: "Зоря" втратила очки, бо вся енергія пішла на Київ

11 листопада 2013 Читать на русском

"Футбол 24" підбиває підсумки 16 туру УПЛ. Нашому експертові - екс-півзахисникові "Шахтаря" та збірної України сподобалася гра "Динамо" у Луцьку. А "Шахтар", вважає Зубов, рухається чемпіонським графіком.

- Геннадію Олександровичу, матч проти донецького "Металурга" Мирон Маркевич вже назвав найгіршим за дев'ять років, упродовж яких він перебуває біля керма "Металіста". Хто винен і що робити?

- Як я можу сказати, хто винен... Думаю, що тренерський штаб зробить правильний аналіз гри і знайде вихід із ситуації. Вважаю, що Мирон Богданович трішки погарячкував, даючи такий коментар. Це все емоції. "Металіст" підвела реалізація, тоді як "Металург" зіграв дисципліновано в обороні і перемикався на швидкі атаки.

- Маркевич вважає, що потрібно освіжити склад. Хто з гравців, на ваш погляд, вже "наївся" харківського футболу?

- Знову ж таки, це компетенція тренера, він усе бачить. Я б не сказав, що хтось явно випадає у грі "Металіста".

- "Шахтар" повернув собі першу сходинку після тривалого періоду невдач. Суперникам "гірників" не варто очікувати на нові сюрпризи?

- Найголовніше, що "гірники" вийшли на цей рівень в ігровому і психологічному плані. "Шахтар" продовжує йти в обраному напрямку. Честь і хвала "гірникам" за те, що вони колективно знайшли у собі сили. Тепер "Шахтар" йде чемпіонським графіком.

- Олегу Блохіну сподобалася гра "Динамо" в Луцьку. А вам?

- "Динамо" багато моментів створило і реалізувало, хоча поле було важким, точилося багато боротьби. Кияни заслужили на перемогу, хороша гра.

- "Зоря" після впевненої перемоги над "Динамо" втратила очки з аутсайдером. Вас такий результат не здивував?

- Всі сили, вся енергія пішла на Київ, на здобуття результату. "Зоря" перебувала на ейфорії, тож на іншу команду важко було перебудуватися. Друга причина невдачі - футболісти не встигли відновитися.

- Незалежно від того, хто біля керма, запорізький "Металург" продовжує програвати. Головний претендент на виліт?

- Станом на сьогодні - так. Але потрібно дочекатися на відкриття трансферного вікна. Лише після того, як "Металург" проведе модернізацію колективу, зможемо говорити про щось. Шанс зачепитися за рятівну сходинку ще є.

Олег Бабій, Футбол 24

Twitter автора - @Gullit_87