УКР РУС

Зубов: У "Шахтаря" зараз є дві головні проблеми

5 травня 2014 Читать на русском

Екс-гравець національнї збірної України та "Шахтаря" Геннадій Зубов поділився враженнями щодо 28 туру УПЛ.

- Не дивлячись на те, що "Шахтар" від чергового чнмпіонського титулу відділяє всього одне очко, в грі команди навесні стався певний розлад. В чому прчина спаду гри "Шахтаря" у весняній частині?

- Ну на вулиці весна і він на всіх впливає певним чином... Особливо нічого в грі команди не змінилось, але є дійсно два важливі фактори, що вплинули на певний спад у грі.

По-перше, команді часто не вистачало агресії а атаці. Були проблеми з останнім пасом та реалізацією моментів.

По-друге, з'явились проблеми в грі в обороні, почали більше пропускати і нема тієї надійності, що була раніше.

- А зміна календаря матчів не вплинула на готовність та гру команди?

- Та ні. Зі зміною календаря матчів проблем нема. У команді грають професіонали, які люблять свою справу і готові витримувати такі навантаження. До того ж у кожної команди є обойма з 20-23 футболісти для ротації. Тому я не вважаю, що фактор зміни календаря якось вплинув на кондиції та результати усіх команд.

- "Дніпро" дуже впевнено почав весняну частину і створив інтригу у боротьбі за "золото" чемпіонату. Що сталось з цією командою у останніх турах?

- Ключовим тут став матч в Одесі проти "Чорноморця". Після програшу цього матчу "дніпряни" просто психологічно надломились і вже не змогли зібратись, щоб продовжити боротьбу за чемпіонство. Психологічний спад - це основна проблема "Дніпра".

- Які перспективи у Реброва на посту головного тренера "Динамо"? Можливо варто найняти іноземного спеціаліста?

- Ви ж бачите, якої лінії дотримується клуб в цьому питанні - керівництво робить здебільшого ставку на колишніх "динамівців". А щодо іноземного спеціаліста, то це вже питання до Суркіса.

Я вважаю, що у Реброва є чудові шанси залишитись у керма "Динамо" на наступний сезон і думаю, що так і буде. Він вже досвідчений тренер, бо працював і при Сьоміні, і при Газзаєві, і при Блохіні. Він добре вже знайомий з усіма гравцями і може знайти до кожного підхід. Я думаю, що його підтримають і вболівальники клубу.

- Чи зможе "Зоря" чи "Ворскла" вирвати путівку в Лігу Європи у "Чорноморця"?

- Я думаю, що і "Зоря", і "Ворскла", і "Чорноморець" до кінця чемпіонату будуть боротись за путівку до єврокубків. Всі ці три команди дійсно заслуговують на Лігу Європи. Шанси ще є в усіх цих команд.

- "Волинь", яка ще донедавна була грозою грандів і непоступливою командою, наразі має шестиматчеву програшну серію. Що сталось з командою? Невже вона не може показувати результат без Кварцяного?

- Я думаю, що тут справа в тому, що зараз команда почала робити акцент на молодих гравців, які ще не зовсім готові давати результат. Команда грає на перспективу. Ну і без Кварцяного теж їм важкувато.

- Середняки чемпіонату зараз підтягнулись до грандів і грають з ними практичнго на рівних. Як вважаєте, це певний спад у топ-клубів чи все ж інші команди настільки виросли?

- Я переконаний, що українські клуби розвиваються і середняки вже дійсно підтягуються до рівня топ-клубів. У них непогані фінансові умови, щоб запрошувати хороших гравців з-за кордону, які все охочіше їдуть грати в український чемпіонат. Окрім цього у нас є багато перспективної талановитої молоді, яка виходить на лідируючі ролі у своїх командах.

- І на останок, як Ви ставитесь до конфлікту між керівництвом "Шахтаря" і ультрас клубу?

- Скажу чесно, я вважав і надалі вважаю, що футбол і політика мають бути розмежовані. Футбол має лишатись поза політикою.

 

Марк Копич, Футбол 24