УКР РУС

Зубов: "Металіст" фінішує другим - це факт, з яким потрібно змиритися

6 травня 2013 Читать на русском

Знаменитий в минулому півзахисник донецького "Шахтаря" і збірної України підбив підсумки 27 туру УПЛ, висловивши впевненість у тому, що "Динамо" закінчить чемпіонат лише на третьому місці.

- Геннадію Олександровичу, які ваші основні враження від туру? Хто приємно здивував, а хто навпаки - розчарував?

- Безумовно, матч туру і за підбором суперників, і за грою відбувся у Харкові. Ми побачили хороші швидкості від обох команд. "Металіст", це було помітно, мав більше бажання і характеру, а тому закономірно переміг. "Динамо" також продемонструвало хорошу гру на контратаках, але на завершальній стадії киянам не фартило. Підсумую: "Металіст" таки заслужив на путівку в Лігу чемпіонів - за грою, підбором виконавців. Вони довго до цього йшли.

- Якщо не помиляюся, то вперше з 1992 року "Динамо" може "пролетіти" повз найпрестижніший клубний турнір Європи. Чи віриться вам в такий варіант? Адже "Металісту" належить провести дуже непростий поєдинок з "Дніпром"...

- Віриться, не віриться - це факт, який потрібно визнати. Я в цьому вбачаю лише плюси, адже рівень чемпіонату зростає. Все більше команд ведуть боротьбу за найвищі цілі.

- Тепер до матчу "Шахтаря" з "Іллічівцем". Маріупольці лише втретє у своїй історії відібрали очки в "гірників". Сенсація?

- Ні, це не сенсація. Гравці "Шахтаря" усвідомлювали, що вже є чемпіонами, тож це дещо позначилося на грі. Звісно, опускатися нижче свого рівня не варто було, і вони не опустилися. Просто в "Іллічівця" було більше бажання, мотивації.

- Складалося враження, що цей поєдинок, за винятком вболівальників обох команд, нікого не цікавив. Мовляв, результат відомий заздалегідь. У чому, на ваш погляд, причина такого ставлення?

- Я вважаю, що це незрозумілі амбіції окремих людей, які бачать те, чого нема. Це нісенітниця. Мені от, наприклад, результат не був відомий заздалегідь.

- Луцькій "Волині" не вдалося перемогти в десятому матчі поспіль. Тим часом "Говерла", яку всі списали після поразки від "Арсеналу", знову на коні. Чи втримаються, на ваш погляд, волиняни в елітному дивізіоні?

- Важко сказати. Ви правильно кажете: "Говерлу" всі списали, а вона знову набрала три очки. В останніх трьох турах може статися все, що завгодно. Луцьк, думаю, збереться і ще побореться. А от чи вдасться їм зберегти прописку - побачимо. Особисто для мене чемпіонат залишається дуже цікавим навіть попри те, що чемпіон вже відомий, як і срібний призер.

Розмовляв Олег Бабій

Тwitter автора - @Gullit_87