УКР РУС

Зубов: Команда такого високого європейського рівня, як "Динамо", помилок не вибачає

4 листопада 2014 Читать на русском

Екс-півзахисник донецького "Шахтаря" і збірної України у розмові з "Футболом 24" аналізує поразки команд Луческу та Маркевича і вважає, що прогрес "Зорі" триватиме надалі.

- Геннадію Олександровичу, чи здивувала вас перша в історії українських чемпіонатів перемога донецького «Металурга» над «Шахтарем»?

- Вважаю, що «Металург» прекрасно скористався тими помилками, яких припустився «Шахтар». Команда реалізувала моменти на всі 100, голи – хороші, після швидких атак. Для «гірників» це хороший урок перед матчем Ліги чемпіонів із БАТЕ. Думаю, Луческу і його штаб зроблять правильні висновки.

- Після матчу капітан Даріо Срна сказав, що окремі футболісти «Шахтаря» не усвідомлюють, за який клуб вони виступають. Як гадаєте, кого він мав на увазі?

- Не можу відповісти за Даріо, це у нього потрібно запитати. Все-таки Срна значно ближчий до колективу, ми ж бачимо картину поверхнево, загалом. Вважаю, що футболісти поміж собою розберуться і все буде гаразд. Це робочі моменти.

- «Динамо» розтрощило «Дніпро» у матчі начебто рівних суперників. Чому команда Маркевича така слабка?

- Мені здається, вся справа у тому, що дніпряни припустилися кількох помилок в обороні. А команда такого високого європейського рівня, як «Динамо», помилок не вибачає. У Реброва є достатньо кваліфікованих футболістів, які можуть вирішити долю епізоду і матчу.

- «Зоря» після перемоги у Львові піднялася вже на четверту сходинку, а Юрій Вернидуб не приховує амбіційних планів. Та чи не підкосить команду ймовірний відхід кількох її лідерів під час зимової паузи? Адже «Шахтар», наприклад, може повернути собі таких гравців як Малишев чи Маліновський...

- По-перше, «Шахтар» їх забере лише на збори, переглянути. Підійдуть чи ні – побачимо. Тут потрібно враховувати і амбіції «Зорі», яка ставить перед собою завдання не лише повернутися у єврокубки, але й здобути медалі національного чемпіонату. Думаю, що взимку ця команда підсилиться навіть краще, ніж було раніше.

- Одразу чотири матчі туру закінчилися нульовими нічиїми. Осіння депресія?

- Не думаю. «Говерла» - «Волинь», наприклад. Це ж дербі. Відчувалася величезна напруга. Команди боялися припуститися помилки, але при цьому продемонстрували добротну гру. Сподобалося, як зіграв «Іллічівець» у Полтаві. Сімдесят-вісімдесят відсотків команди Павлова становлять вихованці нашої академії (донецького «Шахтаря» - О.Б.). Помітно, що хлопці вже набралися хорошого досвіду.

Олег Бабій, Футбол 24

Follow me on Twitter