УКР РУС

Зубов: Для "Шахтаря" ще не все втрачено

24 березня 2014 Читать на русском

Відомий екс-півзахисник "Шахтаря" та збірної України прокоментував "Футболу 24" фіаско "гірників" від "Дніпра", а також висловив думку щодо інших важливих подій 22 туру УПЛ.

- Геннадію Олександровичу, український вікенд обмежився лише шістьма матчами. Чи не замало? Вам вистачило видовища?

- Усі розуміють, що на таку скорочену ігрову програму є об'єктивні причини. Вважаю, що ігри були цікавими, ми побачили результативний і видовищний футбол. Помітно, що команди вже скучили за футболом.

- Центральний матч пройшов у Донецьку. Які причини такої беззубої гри "Шахтаря"?

- Я думаю, що причини поразки вони там самі проаналізують. Краще, ніж Луческу і його штаб, в проблемах команди ніхто не розбереться. Я переглянув цей матч з трибуни. Склалося враження, що "гірникам" не вистачало агресивності, а "Дніпро" тим часом проявив усі свої найкращі якості. Помітно, що команда Рамоса налаштовувалася на перемогу. У "Шахтаря" був контроль м'яча, але не було гостроти. Дніпряни ж результативно контратакували.

- Упродовж матчу вболівальники засвистували своїх улюбленців, а задовго до фінального свистка чималі групи потягнулися до виходу. Наскільки адекватною є така реакція?

- Розумієте, в Донецьку ніколи не любили програвати... Такими діями люди показали свої емоції.

- Після матчу Даріо Срна сказав, що з такою грою "Шахтарю" нічого не світить. Погоджуєтеся?

- Бувають такі ігри. Головне - зробити правильні висновки. Ще не все втрачено. Очки втрачатимуть усі команди.

- "Динамо" впевнено, на відміну від матчу з "Таврією", впоралося з іншим аутсайдером. Чи можна це назвати прогресом, і чи розглядаєте киян в якості реальних претендентів на титул?

- Поки що нікого не відкидаю. Всі команди лідируючої групи - претенденти. "Металіст"? "Металіст" також. Чому б ні? А "Динамо" перемогло заслужено. Команда набирає хід.

- Що коїться з "Карпатами"? Після ряду перемог під час тренувальних зборів маємо дві поразки у західноукраїнських дербі, жодного голу, жодного очка...

- "Карпати" - добротна команда, незручна для будь-якого суперника. Можливо, десь переоцінили свої можливості. Сподіваюся, тепер почнуть додавати. Можливо й добре, що львів'яни отримали такий урок одразу.

- Два вдалі матчі "Говерли" привернули увагу окремих російських журналістів до персони В'ячеслава Грозного. Зокрема, Олексій Андронов натякнув на те, що без тренера наразі залишається московський "Спартак". Наскільки вам видається реальним сценарій із переходом Грозного в команду, з якою свого часу плідно працював?

- Я не можу це коментувати, бо не володію інформацією. Але звичайно, що Грозний заслужив на таку увагу - у російському чемпіонаті він себе проявив з хорошого боку.

- Три герої туру за версією Геннадія Зубова?

- Коноплянка, Гусєв і, скоріш за все, Болбат. Прогресує хлопець.

Олег Бабій, Футбол 24

Twitter автора - @Gullit_87