УКР РУС

"Зробимо Вернидубу чергову пропозицію". Найцікавіше з онлайн-конференції Рафаїлова

9 лютого 2018 Читать на русском

Генеральний директор Зорі Сергій Рафаїлов відповів на запитання вболівальників під час своєї онлайн-конференції.

Про цілі та завдання

Мета одна – показувати футбол, який сподобається вболівальникам. І займати високі місця. Що стосується другого місця, то в цьому році про це говорити рано. Для початку потрібно, щоб ми зайняли третє місце і вдало склався фінал Кубка, де зустрілися команди, що займають перше і друге місця, а бронзовий призер отримав право виступати в груповому етапі Ліги Європи.

Про продовження контракту з Юрієм Вернидубом

Це питання будемо вирішувати ближче до літа. Президент, думаю, обговорить цей аспект з головним тренером. Припиняти відносини ми не збираємося, зробимо Юрію Вернидубу чергову пропозицію і, сподіваємося, що він її прийме.

Про перехід Микити Каменюки в Верес

Це був його вибір. Напевно, рішення, прийняте футболістом, правильне. Напевно, Микита Каменюка розмовляв з тренерським штабом і керівниками Вереса, які обіцяли йому повноцінну ігрову практику. Колишні травми, режим відновлення не дозволяли йому в повну силу виконувати ті вимоги, які були пред'явлені на початку чемпіонату до футболістів Зорі. Був важкий графік. Кожен матч потрібно було витягати практично "на жилах". Але в Микиту ми віримо. Він боєць і повинен довести в Вересі, що його рано списувати з футбольного життя.

Про Андрія Луніна

Андрієм Луніним цікавиться не тільки Реал Сосьєдад, а й ще клуби з практично всіх ТОП-чемпіонатів. Вартість трансферних прав на Андрія Луніна на сторінках сайту я обговорювати не можу. Коли у нас буде хороша пропозиція, від якої не можна буде відмовитися, президент буде думати. Поки що Андрій на контракті в луганській Зорі і готується до продовження чемпіонату України.

Про спонсорів

Інтересу з боку спонсорів немає. Український футбол зараз, на жаль, нікому не цікавий. Коли матчі проходить при порожніх трибунах, він не цікавий.

Про можливість проведення ігор в Лізі Європи на "Славутич-Арені"

Вимоги УЄФА до тих арен, де передбачається проведення єврокубкових матчів щороку удосконалюються і стають більш жорсткими. Дуже багато зроблено на "Славутич-Арені" на сьогоднішній день керівниками міста та стадіону. Встановлені турнікети, проведений ремонт освітлення, заведена потужна лінія інтернету. Але є і недоліки, які потрібно усувати. Все це можна виправити. Цього хочуть і керівники міста. Ми теж знаємо, якою має бути арена для єврокубків і допоможемо їм. А що необхідно, зроблять безпосередньо вони, так як є власниками арени. Поки що "Славутич Арена" знаходиться в кандидатах на проведення матчів Ліги Європи. Але хочу зауважити, що нам спочатку туди потрібно вийти. Будемо боротися за потрапляння в груповий етап.

Про Ондуа

В Ондуа було кілька проблем. Як особистих, так і з документами. Він не зміг прилетіти до Туреччини на другий збір. Його не пустили прикордонники. Таке іноді буває з громадянами африканських країн. У багатьох клубів були проблеми подібного роду.

Про Леонідаса

З приводу Леонідаса, все вирішить клуб разом з футболістом, що з ним робити. Йому потрібно грати. Але в ті схеми, які пропонує тренерський штаб, він не вписується.

Про Сухара

Він проходить збори з командою. Має позитивні відгуки від тренерського штабу. Симпатизує і своєю ігровою наполегливістю, і ставленням до справи, і людськими якостями. Ми ведемо переговори з Дніпром. Думаю, контракт буде підписаний.

Про Опанасенка і Прийму

Цих футболістів турбують раніше отримані травми. Зараз вони знаходяться в Сербії на реабілітації у докторів, які допомагають відновлюватися після травм.

Про Богдана Михайличенка

Орендна угода з Богданом Михайличенко не підписана.

Про запровадження відеоповторів

Розумієте, в Україні ми ще не працювали з цією системою. Але, як і все нове, що впроваджується в футболі, якщо це допоможе прибрати суб'єктивність у вирішенні деяких спірних питань, де велику роль відіграє людський фактор, звичайно ж це принесе користь. Але треба почекати. Якщо це буде впроваджено у нас, ми будемо виконувати. А там подивимося. Коли побачимо, як це працює, будемо робити висновки. Але все нове з великими труднощами втілюється в життя.

"Коли ти постійно програєш, навіть Міккі Маус не допоможе". Микита Каменюка – про глибокий запас, проблеми Зорі і вірність Луганську