УКР РУС

"Зозуля і Ротань визнали провину, покаялись, а також будуть оштрафовані клубом". У КДК ФФУ прокоментували дискваліфікацію

18 травня 2016 Читать на русском

Ігор Грищенко, відповідальний секретар КДК ФФУ, в коментарі для "Футбол 24" пояснив прийняте рішення стосовно гравців "Дніпра".

Сьогодні на засіданні КДК ФФУ було прийняте рішення щодо дисциплінарних санкцій відносно гравців "Дніпра" Романа Зозулі, Руслана Ротаня та Андерсона Піко. Відповідальний секретар КДК ФФУ Ігор Грищенко в інтерв'ю "Футбол 24" прокоментував прийняте рішення.

Про рішення

За результатами засідання КДК було прийняте рішення відсторонити футболістів "Дніпра" Руслана Ротаня та Романа Зозулю на 6 місяців за застосування фізичної сили до арбітра матчу, а футболіста "Дніпра" Андерсона Піко усунути на 5 матчів за участь в бійці з футболістом "Зорі" Олександром Караваєвим. Оскільки активну участь в бійці брав лише Піко (Караваєв не завдавав ударів, він тільки захищався), Караваєв уникнув покарання.

Наскільки справедливе рішення КДК ФФУ дискваліфікувати Романа Зозулю і Руслана Ротаня на півроку? Опитування

Про підстави і пом'якшуючі обставини

Рішення було прийняте на основі додатку 5 дисциплінарних правил ФФУ. Там передбачено, що застосування фізичної сили по відношенню до офіційної особи тягне за собою санкцію терміном на 12 місяців. І з урахуванням частини 5 статті 40.

Там говориться, що під час прийому рішення щодо застосування санкції і її розміру, орган може врахувати пом'якшувальну обставину і відповідно зменшити термін, але не більше, ніж на половину від мінімально-максимальної, передбаченої за порушення санкції.

З огляду на відповідні характеристики, які надав ФК "Дніпро", пояснення, які дали Роман Зозуля, Руслан Ротань, а також виконавчий директор клубу Андрій Русол, що були присутні сьогодні на засіданні, вони (футболісти "Дніпра", - прим. "Футбол 24") визнали свою провину, покаялися в скоєному і запевнили, що такого роду дії не повторяться. Також просили взяти до відома, що раніше ні Зозуля, ні Ротань не притягувалися до дисциплінарної відповідальності за подібні вчинки.

Крім того, ФК "Дніпро" застосував до футболістів дисциплінарну відповідальність у вигляді обов'язкових штрафних внесків всередині клубу. Беручи до уваги всі перераховані вище обставини, було прийняте рішення застосувати частину 5 статті 40 та зменшити термін, передбачений додатком 5.

Дискваліфікація поширюється виключно на внутрішні змагання. У КДК ФФУ немає юрисдикції приймати рішення дисциплінарного характеру, що поширюються за територією України.

Про дату початку дії санкції

Оскільки ми ще тільки відкриваючи провадження у справі, вже усунули їх від ігор, то з початку першої гри, в якій вони були відсторонені, тобто, з 15-го травня (матч "Дніпро" - "Олімпік"). Таким чином, Піко залишилося відбути 4 матчі, а у Зозулі і Ротаня з 15-го травня розпочався відлік 6-ти місяців.

Коноплянка: Жорстке покарання КДК гравцям "Динамо" і "Шахтаря" стримало б Зозулю

Нагадаємо, що гравці "Дніпра" Ротань і Зозуля раніше були звинувачені в агресивній поведінці по відношенню до арбітра матчу "Зоря" - "Дніпро", що було зафіксовано у протоколі судді.