УКР РУС

"Зоря" програла "Легії" та вилетіла з Ліги Європи

27 серпня 2015 Читать на русском

Луганська "Зоря" у матчі-відповіді Ліги Європи, який відбувся у Варшаві, поступилася місцевій "Легії".

Поляки на "Стадіоні Війська Польського" відкрили рахунок на 15 хвилині протистояння, але луганчани ще до перерви зуміли відновити паритет, зберігши інтригу. Відзначився Хомченовський. Після відпочинку господарі поля знову вийшли вперед, втім через кілька хвилин Маліновський знову зробив рахунок нічийним. "Зоря" намагалася вирвати перемогу у цій дуелі, що дозволило б здобути путівку у груповий етап Ліги Європи, але "Легія" решта часу провела в обороні надійно. Натомість господарі поля здобули право пробити пенальті на останній доданій хвилині, який майстерно реалізував Дуда. Відтак у підсумку зустріч завершилася перемогою "зелено-білих", завдяки якій у наступний раунд проходять представники Польщі.

Зазначимо, що сьогодні команда Юрія Вернидуба продемонструвала характер, адже по ходу матчу змогла двічі зрівняти рахунок. Втім багато запитань залишилося до захисної лінії "Зорі", яка показала не найкращий футбол. Окремо хочеться відзначити авторів голів у складі української команди. Хомченовський та Маліновський відмінно виконали штрафні удари, після яких відразу згадався матч за Суперкубок УЄФА, в якому глядачі також побачили кілька голів зі стандартів.

Додамо, що "Зоря" останні хвилини протистояння провела на хорошому рівні та тримала у напрузі весь стадіон, але ,на жаль, дотиснути суперника не вдалося. Таким чином "Легія" продемонструвала, що у футболі важливо приділяти увагу дрібницям та вчасно використовувати помилки суперника.

Відео голів та огляд матчу

Ліга Європи. Раунд плей-офф. Матч-відповідь

"Легія" - "Зоря" - 3:2

Голи: Жезнічак (15), Гільєрме (62), Дуда (90+4 пенальті) - Хомченовський (38), Малиновський (65)