УКР РУС

"Зоря" озвучила трансферні плани і завдання на сезон

18 січня 2017 Читать на русском

Генеральний директор луганської "Зорі" Сергій Рафаїлов назвав цілі і завдання на поточний сезон та прокоментував інтерес до "динамівця" Мякушка.

"Ми ведемо переговори про оренду півзахисника "Динамо" Сергія Мякушка. Почалися вони не вчора. Перша моя зустріч з цього питання відбулася ще восени. Хлопцеві 23 роки. Це дуже здібний футболіст. Ми вели і ведемо переговори про те, щоб він перейшов до нас в оренду, але маємо розбіжності щодо термінів цієї самої оренди. Наша принципова позиція – один рік. Інакше немає сенсу брати гравця. Нам пропонують лише півроку. Зараз ми награли його, він засвітиться, а через півроку у нас його заберуть. Що стосується Мякушка, то, повторюся, переговори ведуться. Сьогодні-завтра вони закінчаться, і ми визначимося остаточно.

Наше завдання – потрапити в Лігу Європи і вдало там виступити. Ми боремося за найвищі місця. Не називаємо, яке це буде місце конкретно, але цілі у нас максимальні. Подобається це комусь чи ні. Зрозуміло, якщо ми вийдемо у груповий етап, то хотіли б показати кращий результат, ніж у минулому році. Хоча б за набраними очками. Не кажучи вже про зайняте в групі місце. Незважаючи на те, що мені дуже сподобався жереб цього розіграшу Ліги Європи, сподіваюся, що в цьому році, якщо ми потрапимо в єврокубки, жереб буде до нас більш прихильним.

Качавенда? Звернули на нього увагу і ще на одного гравця з Сербії, який навіть молодший. Це сталося за порадою одного футбольного фахівця, прізвище називати я не буду. Ми спостерігали за ним по іграх в сербському чемпіонаті U-19 і думаю, що не помилилися. Складно зараз дати оцінку, що вийде з цього футболіста, позаяк він ще дуже молодий, але сподіваюся, що виросте в хорошого гравця. Знаємо, що за ним спостерігали закордонні клуби, але, порадившись з батьками, він вирішив приїхати до нас. Разом із "Зорею" вирушить на збори до Туреччини.

Сподіваємося, що й інший футболіст, за яким ми спостерігаємо, теж опиниться у нас. Це наша стратегія на найближче майбутнє. Сьогодні нам дуже складно конкурувати по запрошенню молодих українських футболістів з такими клубами, як "Динамо" і "Шахтар". Між ними йде змагання. Як тільки з'явиться хороший футболіст, скаути цих клубів починають полювання за ним, пропонуючи умови, які ми запропонувати не можемо. Такі реалії нашого українського футболу.

Ми дивимося і наших українських футболістів. Стоїмо в черзі не першими, не другими, а може, навіть і не третіми. Тому що третьою стоїть місцева команда. Відбір ведеться спочатку фінансово найсильнішими футбольними клубами України. Тому звертаємо увагу на футболістів з-за кордону. Це, наприклад, Бонавентуре, який, незважаючи на критику, може стати хорошим футболістом шляхом роботи з ним у плані психології, враховуючи його здібності і задатки.

"Зоря" розірвала контракт із Сіваковим

Думаю, що на перегляд до нас приїдуть кілька центральних захисників. Це іноземці. Буде у нас ще два українці. Один молодий, другий більш досвідчений і провів не один десяток матчів в Прем'єр-лізі. Сподіваємося, проведемо переговори успішно. Хотілося б, щоб хоча б один з них приїхав до нас на перший збір. Те ж саме стосується і іноземців. Один захисник повинен приїхати сюди в Запоріжжя для проходження медогляду. Крім цього, щодо двох центральних захисників ми ще вивчаємо інформацію. Це так само іноземці", – розповів Рафаїлов.

Як Караваєв забив перший офіційний гол за "Фенербахче"

Підписуйтесь на push-повідомлення від "Футбол 24", щоб першими дізнаватися про найважливіші футбольні новини та/або події в центральних матчах українського і світового футболу