УКР РУС

Зоря не змогла перемогти Львів вдома

30 вересня 2018 Читать на русском

Луганська Зоря зіграла внічию із Львовом на власному полі в матчі 10-го туру української Прем'єр-ліги.

До звітного поєдинку команди підійшли в статусі сусідів у турнірній таблиці. Щоправда, фаворитом матчу вважалися підопічні Юрія Вернидуба, адже Зорі потрібно наздоганяти Олександрію і Ворсклу в боротьбі за бронзові нагороди.

Ворскла на виїзді впевнено перемогла Десну

Та в першому таймі гра була рівною, а моментів було обмаль. Зазвичай небезпека біля обох воріт виникала після стандартів або індивідуальних помилок оборонців. Окрему небезпеку несли дальні удари Зорі та Львова. Так, до прикладу, на 17-й хвилині Западня вирішив перевірити пильність Феліпе.

Реальна нагода з'явилася у гостей під завісу першого тайму: захисники луганців курйозно не змогли винести м'яча подалі після прострілу зліва, а удар Тейлора з рикошетом якимось дивом бразильський кіпер Зорі зумів перевести в поперечину.

У другому таймі перевага господарів стала суттєвішою. Вони більше контролювали м'яч і намагалися створити проблеми обороні Львова. Однак, як і в першій половині гри, щільний захист не дозволяв Зорі розіграти комбінації до вірного. Команді Вернидуба довелося зробити ставки на удари із середньої дистанції. Таким чином загрожували воротам Львова Лєднєв, Сілас і Харатін, але щоразу луганцям чогось бракувало.

Натомість гості ледь не покарали Зорю в контратаках. Спочатку Бруно вискочив віч-на-віч із Феліпе й впав після контакту з воротарем, але арбітр заслужено зафіксував офсайд. А на 86-й хвилині Тейлор втік на ще одне побачення з кіпером господарів, але не зумів переграти Феліпе в ближньому бою.

Отже, 0:0 і турнірне становище команд майже не зазнало змін. Зоря йде п'ятою, маючи в активі 13 очок, а Львів – восьмий із 11-ма пунктами.

Україна, УПЛ, 10-й тур

Зоря – Львів – 0:0