УКР РУС

"Зоря": молодий десант на турецьких берегах

24 січня 2015
Автор: Тарас Жеребецький

Команду Юрія Вернидуба цього року ми не побачили в ЛЄ лише через волю випадку.

Луганчани впевнено грають, наче команда, що не один рік має однаковий склад та розуміють один одного з півслова.

Проте, варто зазначити, що головну роль в цій команді відіграють молоді виконавці. І, якщо зараз це орендовані у "Шахтаря" Малишев та Малиновський, то з наступного сезону ситуація може змінитися. На збори з основною командою "Зорі" поїхало 9 вихованців, які ще  можуть виступати в молодіжному чемпіонаті України.

ВОРОТАР

В першій половині сезону місце в воротах застовпив за собою орендований у "гірників" Микита Шевченко. Однак, відігравши на відмінно і другу половину він повернеться в "Шахтар" і, якщо не залишиться у їхньому складі, то може перейти у якусь команду.

На збори з луганчанами поїхав 23-річний Андрій Полтавцев, що вже 7 сезон захищає честь молодіжної команди "Зорі". Не зрозуміло чому, але він досі не удостоївся можливості грати за основну команду.

Перспектива. Пора вже Андрію заявляти про себе в УПЛ, тому що, зважаючи на результати молодіжної команди він на це заслуговує.

ЗАХИСНИКИ

Аж троє молодих захисників відправилось на збори з луганчанами. Це - Михайло Писко, Михайло Шершень та Олександр Сухаров.

 

Михайло Писко восени вже зіграв 220 хвилин за головну команду, тому на збори їде для того, щоб довести право на місце в основі. Можливо, з відходом Ігнатьєвіча Писко отримає шанс.

Перспектива. Михайло вже грав у матчах УПЛ, тому сподіваємось, навесні побачити його у матчах головної команди.

Михайлу Шершню лише 19, тому він лише цього сезону почав грати головні ролі в команді до 21 року. Зараз він отримав шанс отримати ще більше досвіду разом з головною командою.

Перспектива. Михайло ще не готовий до рівня УПЛ, тому побажаємо успіхів і чекатимемо того дня, коли побачимо його в матчах Прем'єр ліги.

 

Олександр Сухаров також ще не має ігор за основну команду, але за команду до 21 року виступає вже 3 сезон. Захисник отримує немало попереджень в іграх, що не йде в користь захиснику.

Перспектива. Серед захисників в команді немала конкуренція, тому краще поки грати за молодіжну команду, та набиратись досвіду.

 

ПІВЗАХИСНИКИ

З півзахисників, що поїхали на збори можна скласти цілу лінію в матчі з суперником. На збори поїхали Іван Петряк, Олег Бородай, Максим Банасевич та Максим Слюсар.

Ще в 17 Іван Петряк вперше вийшов в матчі УПЛ. Минулого сезону він відіграв уже 18 матчів. Він уже міг бути гравцем основи, однак травма не дозволила йому грати цього сезону. Тому, тепер на зборах йому треба знову завойовувати довіру тренерського штабу.

Про якусь перспективу тут говорити уже не треба, адже Іван уже знає як воно грати в УПЛ.

 

В 22 Олег Бородай уже має в активі гол за головну команду. Забив він його у кубковому матчі, до слова, єдиному за головну команду. 

Перспектива. Людина, що одного разу зіграла за команду рівня "Зорі" схоче знову грати на такому рівні. Трохи роботи і наполегливості і все вийде.

 

Максиму Банасевичу попри 19-річний вік вже доводилось міняти команду. В 17 він перейшов з "Оболоні". Він зіграв 22 хвилини у кубковому матчі.

Перспектива. Півзахисник може стати потрібним підсиленням. Габаритний півзахисник зможе допомогти луганчанам в опорній зоні.

Влітку Максиму Слюсару буде лише 18, проте він уже має 45 хвилин виступів за головну команду. У 5 матчах за команду до 19 він забив 6 голів, у 12 матчах за команду до 21 - 7 голів.

Перспектива. Забивний півзахисник зможе легко стати відтягнутим форвардом, а така позиція для "Зорі" є важливою.

НАПАДАДНИК

Лише один молодий форвард поїхав на збори - Дмитро Луканов. Він не надто забивний, проте в "Зорі" немає заточеності на форварда, тому це не велика біда.

Перспектива. Потрібно попрацювати над результативністю, адже форвард перш за все повинен бути забивним!

"Зоря" завжди вирізнялась ставленням до молоді.

Саме зараз потрібно використовувати свій шанс.