УКР РУС

Зоря – Ворскла: анонс матчу УПЛ

15 квітня 2018 Читать на русском

"Футбол 24" представляє анонс матчу 27 туру УПЛ між Зорею та Ворсклою.

Зоря – Ворскла

15 квітня 19:30. Запоріжжя, "Славутич-Арена"

Головний арбітр: Віктор Копієвський

Телетрансляція на каналі "2+2", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24".

Якби у цьому турі не зіткнулися Шахтар та Динамо, то цей матч можна було б сміливо назвати центральним. У Класичному дербі вирішувалася доля інтриги щодо чемпіонства, а у Запоріжжі сьогодні стане відома доля боротьби за бронзу.

В разі перемоги над Зорею Ворскла збільшить відрив у чемпіонаті до семи очок, що за чотири тури до кінця та наявності у них двох матчів проти вмотивованих грандів являється дуже серйозним гандикапом. Підопічні Вернидуба мають перемагати Ворсклу, якщо хочуть отримати путівку до групового етапу Ліги Європи.

Останні матчі

Після березневої перемоги над Вересом у Львові Зоря програла два матчі поспіль – обидва проти грандів. Програти лідерам УПЛ було б не соромно, якби загальний рахунок цих зустрічей не становив 7:0. Зоря проявила властивість сипатися та втрачати концентрацію в елементарних епізодах. Тим не менш, якщо забути про два розгроми та згадати, як гостро контратакувала команда Вернидуба у другому таймі гри проти Вереса та у матчі проти Динамо в Києві, то картина стає не настільки сумною.

Зоря не грала внічию протягом місяця. Останній нічийний рахунок було зафіксовано у 23 турі у матчі проти Маріуполя (0:0)

У Ворскли були проблеми протягом трьох останніх зустрічей. Команда аналогічно Зорі програла грандам із загальним рахунком 7:0 та зіграла, мабуть, найнудніший матч сезону з Вересом – 0:0. Особливо бентежив рівень гри полтавців, а також чутки про фінансові проблеми команди, однак у минулому турі Ворскла здолала Маріуполь, що дозволило відірватись від Зорі на чотири очки.

Статистика протистояння

  1. Всього було зіграно 23 матчі в УПЛ, в яких Зоря та Ворскла святкували по 6 перемог, а інші 11 матчів звели до нічиєї. Різниця м’ячів рівна – 23-23.
  2. Найбільша перемога Зорі: 25.02.2018. 21-й тур чемпіонату України-2017/2018, Зоря - Ворскла – 3:0
  3. Найрезультативніший матч: 22.04.2012. 28-й тур чемпіонату України-2011/2012, Ворскла – Зоря - 2:2
  4. Найкращі бомбардири протистояння: Пилип Будківський та Роман Безус (по три голи).

Гольовий серіал Зорі в ворота Ворскли триває 7 ігор – 12 м’ячів.

Кадри

Дискваліфікації: Євген Опанасенко (Зоря)

Травмовані: Василь Прийма, Олександр Сваток (Зоря)

Під питанням: Олександр Чижов – Артем Громов

У Ворскли з дискваліфікації повернулися Владислав Кулач та Вадим Сапай, а тому можна говорити майже про повний набір футболістів, доступний Василю Сачку. Під питанням знаходиться лише участь Олександра Чижова, який відновився від пошкодження, отриманого у лютому. Вчора він зіграв за молодіжку, тому шанси на вихід у нього мінімальні.

Зоря не зможе розраховувати на Євгена Опанасенко – латераль продовжує відбувати дискваліфікацію за червону картку на останніх хвилинах гри проти Шахтаря. Не допоможуть команді і травмовані Василь Прийма та Олександр Сваток. Артем Громов тренувався за полегшеною програмою, і його участь у грі залишається під питанням. Із позитивного – повернення Караваєва після пошкодження, отриманого в матчі з Динамо.

Опанасенко та ще 5 гравців пропустять 27 тур УПЛ через дискваліфікацію

Орієнтовні склади

Зоря: Лунін – Чеберко, Чечер, Момо, Караваєв – Гордієнко, Харатін, Луньов, Сілас, Фопала - Юрі

Ворскла: Шуст – Сапай, Даллку, Гіоргадзе, Пердутта – Шарпар, Чеснаков, Кадимян, Кулач, Кобахідзе – Коломоєць

Прогноз Футбол 24 – 1:1

Команди наразі занадто рівні, щоб давати однозначний прогноз на перемогу когось з них. У матчі може відбутися що завгодно – обидва колективи вміють як ловити хвилю, так і сипатися на рівному місці. Вони дуже схоже йдуть у чемпіонаті – навіть грандам програють з однаковими рахунками. Зоря та Ворскла не особливо відрізняються між собою за характером та ігровою формою – саме тому нічия здається найбільш вірогідним результатом.