УКР РУС

"Зоря" - "Шарлеруа". Ліга Європи. Анонс

6 серпня 2015 Читать на русском

В другому матчі 3-го відбіркового раунду Ліги Європи луганська "Зоря" в Києві зустрічається з бельгійським "Шарлеруа".

21:00. Київ, стадіон «Динамо» ім. Лобановського. Телетрансляція на телеканалі «Футбол 1», текстова онлайн-трансляція на сайті «Футбол 24»

Арбітр: Андріс Трейманіс (Латвія)

Стан справ напередодні

Виїзна перемога напередодні матчу-відповіді з бельгійським «Шарлеруа» дозволяє луганцям почуватися комфортно. В першій грі луганці зробили ставку на швидкі контратаки, це у підсумку і допомогло практично вирішити долю протистояння. Крім того, «Зоря» стала першою командою в історії, котра завдала «зебрам» домашньої поразки в рамках єврокубкових турнірів. Також цей результат став повторенням найбільшої для клубу поразки за роки виступів на європейських клубних форумах – аналогічно «смугасті» програвали французькому «Руану» в 1969-му та румунському «Рапіду» в 1994 році.

В останньому турі чемпіонату України «Зоря» сенсаційно поступилася дніпродзержинській «Сталі». Однак тоді Юрій Вернидуб випустив одразу 8 нових футболістів. Але у підсумку це не стало виправданням для луганського клубу. Зокрема наставник «чорно-білих» звинуватив своїх гравців у відсутності бажання.

Крім того, в луганців напередодні матчу виникла ще одна проблема. Справа в тому, що невеличкого пошкодження зазнав кіпер «Зорі» Микита Шевченко. Але Юрій Вернидуб на передматчевій прес-конференції запевнив, що все минулося – воротар тренується з командою вже 3 дні. Серед решти гравців травмованих немає.

«Зебри» ж минулого вікенду зустрічалися з командою українця Сергія Болбата – «Локереном». "Смугасті" вийшли в складі, наближеному до бойового. Вочевидь це і допомогло «Шарлеруа» відкрити рахунок вже на 15 хвилині – голом відзначився Фербе. Однак за 10 хвилин «Локерен» відквитав 1 м'яч, проте згодом Ндонгаля виводить суперника «Зорі» знову вперед. Врешті, завдяки влучному пострілу Болбата поєдинок завершився нічиєю – 2:2.

Коментарі наставників

Юрій Вернидуб:
"Рівень суперника дуже хороший, і, незважаючи на результат першого матчу, обіграти однією лівою «Шарлеруа» нам не вдасться. Я сподіваюсь, що мої хлопці це розуміють і усвідомлюють, що 2:0 в Бельгії поки не мають жодної ваги".

Феліс Маззу:
«Переломити результат протистояння буде надзвичайно складно, оскільки «Зоря» - дуже сильна команда. Однак у футболі можливо все, тому будемо намагатися відігратися. Але, тим не менше, потрібно бути реалістами».

Орієнтовні склади

«Зоря»: Шевченко – Опанасенко, Сіваков, Пилявський, Каменюка – Гордієнко, Чайковський – Караваєв, Маліновський, Хомченовський - Будківський

«Шарлеруа»: Пеннето – Марінос, Деваст, Мартос, Н’ганга – Кебано, Марк, Саглик – Стеванс, Пойе, Ндонгаля

Думаєш, що розумієшся на футболі? Вгадай рахунок цього матчу і вигравай призи!

Андрій Шляхтін, Футбол 24