УКР РУС

Зоря – Шахтар. Анонс

10 грудня 2017 Читать на русском

19 тур УПЛ. 19:30. Запоріжжя, стадіон "Славутич Арена". Телетрансляція – канал "2+2". Головний арбітр – Сергій Бойко.

У центральному матчі туру очки розігруватимуть Зоря та Шахтар. Саме після цієї битви чемпіонат України візьме паузу та відправиться на зимову перерву. Проміжна крапка обіцяє бути жирною і видовищною – зустрічаються яскраві команди, від яких складно очікувати закритого прагматичного футболу. Ще свіжий у пам'яті жовтневий 120-хвилинний трилер у Кубку України, де все драматично завершилося з рахунком 3:4 на користь донеччан.

Попередній матч
25.10.2017. 1/8 фіналу Кубку України-2017/2018
Зоря – Шахтар – 3:4
Голи: Луньов, 12, Гордієнко, 51, Харатін, 106 – Феррейра, 72, 90+1, Коваленко, 99, Бланко-Лещук, 117

Втім, поряд з "веселою" грою команди завжди йде критика її оборони. Шахтар у нещодавніх поєдинках з Вересом покращив свою "суху" статистику, однак вона все одно залишає бажати кращого. Багато індивідуальних помилок і розконцентрація "оранжево-чорного" захисту призводять до того, що м'яч влітає у ворота Пятова майже від кожного суперника. Зоря у власних володіннях теж далека від ідеалу – в 10 з 11 попередніх матчів луганський колектив пропускає, і часто не один гол.

Попри це, "чорно-білі" продовжили свою безпрограшну серію в УПЛ до 10 ігор і втримують місце в топ-6. На євроарені справи Зорі пішли значно гірше. Підопічні Юрія Вернидуба перед заключним туром групового раунду Ліги Європи загнали себе в складну ситуацію і не зуміли з неї виплутатися. Поступившись у четвер Атлетіку, вони припинили свою участь у турнірі.

Статистика протистояння – 35 матчів: 4 перемоги Зорі, 31 звитяга Шахтаря та жодної нічиєї

Шахтар навпаки провів розкішний єврокубковий тиждень – перемога над Манчестер Сіті вивела донеччан у плей-офф Ліги чемпіонів. Футболісти провели близький до ідеалу поєдинок, а Паулу Фонсека розвеселив усіх своїм образом Зорро. Португальський спеціаліст вже може занести цю осінь собі в актив, однак зберегти на зимові канікули 4-очковий відрив від Динамо – надважливе завдання.

Виконувати його "гірники" змушені без капітана. Тайсона поставили на ноги для Ліги чемпіонів, але здоров'я бразильця далеке від ідеалу, він навіть не полетів з командою у Запоріжжя. Як і Ісмаїлі, який у середу достроково пішов з поля через травму. Заміни в особах Коваленка та Азеведо вже готові, проте команда солідно втратить у ефективності без одних із найкращих гравців осінньої частини.

"Родзинки"
– У Прем’єр-лізі переможна серія Шахтаря на полі Зорі триває 15 ігор.
– 50-й гол у складі Шахтаря може забити Факундо Феррейра.

Зоря також втратила важливих виконавців. Основний в останніх матчах опорник Бабенко заробив дискваліфікацію, а найкращий бомбардир команди в УПЛ Опанасенко поповнив лазарет, де вже перебували Прийма, Калітвінцев і Пилявський. Втім, луганці в будь-якому складі становлять серйозну загрозу для лідера першості. Суперники будуть максимально зібраними і націленими на результат, адже їхнє турнірне становище іншого не передбачає.

Турнірна таблиця

Орієнтовні склади

Зоря: Лунін – Караваєв, Гречишкін, Сваток, Сухоцький – Андрієвський, Харатін – Луньов, Гордієнко, Громов – Юрі.

Шахтар: Пятов – Петряк, Ордець, Ракицький, Азеведо – Степаненко, Фред – Марлос, Коваленко, Бернард – Феррейра.