УКР РУС

Зоря – Шахтар: анонс матчу

1 квітня 2018 Читать на русском
Автор: Роман Саврій

25 тур УПЛ. 19:30. Запоріжжя, стадіон "Славутич Арена". Телетрансляція – канал "2+2". Головний арбітр – Віталій Романов.

Останнім часом протистояння Шахтаря та Зорі майже не поступається в принциповості Класичному. Поза полем сторони відкрито конфліктують, а дві попередні очні зустрічі перетворилися на трилер. Спершу луганцям трішки не вистачило, щоб вибити "гірників" з Кубка України, однак потім вони взяли яскравий реванш у чемпіонаті.

Попередній матч
10.12.2017. 19-й тур чемпіонату України-2017/2018
Зоря – Шахтар – 2:1
Голи: Сілас, 90+2, Бутко, 90+4 (аг) – Петряк, 55

Це був останній український матч у 2017 році – він завершився трьома вилученнями для донеччан. Одне з них в комплекті з тривалою дискваліфікацією виписали Ракицькому. Ярослав тільки повернувся до гри, як знову заробив відсторонення. Не допоможе Шахтарю до кінця сезону Бернард, також Паулу Фонсека досі не розраховує на Кривцова та Малишева. Натомість вперше відправився з командою на гру Кайоде.

Статистика протистояння – 36 матчів: 5 вікторій Зорі, 31 перемога Шахтаря

У Зорі кадрова ситуація прекрасна – всі футболісти (окрім резервіста Сухара) перебувають у розпорядженні Юрія Вернидуба. Відповідно, на кожній позиції є конкуренція, а на полі з'явиться оптимальний склад. Минулого туру "чорно-білі" вийшли на третє місце, але вчора Ворскла знову опустила їх на 4 сходинку. У Зорі розпочинається складний календар, де кожен пункт на вагу золота.

Найрезультативніший матч – 8 голів
30.10.2015. 12-й тур чемпіонату України-2015/2016
Шахтар – Зоря – 7:1

Шахтар лідирує в чемпіонаті з 6-очковим відривом, але поки що не може дозволити собі втрачати залікові бали – попереду ще дві гри з Динамо. Центральний матч цього туру обіцяє бути видовищним і емоційним. Хто, як не Зоря, зможе зупинити феєричну ходу "гірників" по УПЛ – 5 поспіль перемог із неймовірним загальним рахунком 19:0. Жертвами стали Маріуполь, Ворскла, Карпати, Зірка та Чорноморець.

Турнірна таблиця

Орієнтовні склади

Зоря: Лунін – Тимчик, Чечер, Сваток, Чеберко – Сілас, Андрієвський – Караваєв, Юрі, Громов – Фопала.

Шахтар: Пятов – Бутко, Ордець, Хочолава, Ісмаїлі – Степаненко, Фред – Марлос, Патрік, Тайсон – Феррейра.