УКР РУС

Зоря – Маріуполь: анонс матчу

22 квітня 2018 Читать на русском

28 тур УПЛ. 14:00. Запоріжжя, стадіон "Славутич Арена". Телетрансляція – канал "2+2". Головний арбітр – Юрій Можаровський.

Зоря програла останні 3 матчі з загальним рахунком 0:10. Поразка від Ворскли фактично поховала надії луганців на "бронзу" – головний конкурент після очного поєдинку відірвався на 7 очок. Тепер Юрію Вернидубу потрібно сконцентруватися на збереженні місця в зоні єврокубків. Лідери команди не виправдовують свого статусу, а до дна першої шістки залишилося лише 4 пункти.

Попередній матч
11.03.2018. 23-й тур чемпіонату України-2017/2018
Маріуполь – Зоря – 0:0

Маріуполь у попередньому матчі з Зорею зробив ставку на оборону. План спрацював – "чайки" не дозволили супернику розігратися та зберегли свої ворота на замку. Немає підстав придумувати іншу тактику на сьогоднішній матч, організована гра біля власних воріт – ключ до успіху проти розібраних опонентів.

Минулого тижня приазовці в схожому стилі – віддавши ініціативу, але не контроль ситуації – здобули стратегічно важливу перемогу над Вересом. До того ж, травми Худжамова та Борячука вже не виглядають дуже проблемними – Гальчук і Тотовицький на хорошому рівні закривають позиції.

У середу Маріуполь без шансів програв у півфіналі Кубка України Шахтарю, однак про втому говорити не варто. У тому матчі кістяк команди (орендовані у Шахтаря футболісти) участі не брали.

Статистика протистояння – 22 матчі: 8 перемог Зорі, 8 нічиїх, 6 перемог Маріуполя

Зоря має труднощі з кадрами в центрі захисту: Сваток і Прийма пропускали останні матчі через травми, а повноцінно замінити їх Литвином чи Ель-Буаззаті не вдається. Можливі зміни від Юрія Вернидуба й на інших позиціях – після гри з Ворсклою він висловив незадоволення грою деяких основних виконавців.

Турнірна таблиця

Орієнтовні склади

Зоря: Лунін – Тимчик, Чечер, Литвин, Опанасенко – Андрієвський, Харатін – Караваєв, Юрі, Громов – Фопала.

Маріуполь: Гальчук – Кірюханцев, Яворський, Білий, Демірі – Дедечко, Піхальонок – Чурко, Мішньов, Болбат – Тотовицький.