УКР РУС

"Зоря" - "Легія". Ліга Європи. Анонс

20 серпня 2015 Читать на русском

20 серпня. 20:00. Київ, стадіон "Динамо" імені В. Лобановського. Арбітр: Тасос Сідіропулос (Греція).

Телетрансляція на каналі "Футбол 2". Онлайн трансляція на сайті "Футбол 24".

Чим далі в єврокубках, тим дужчі суперники тобі зустрічаються. От і для «Зорі» настав час вирішального екзамену – чи справді команда Юрія Вернидуба доросла до того рівня, щоб всерйоз претендувати на місце в груповому турнірі Лігі Європи?

Нагадаємо, рік тому «Зоря» вже практично довела те, що вона здатна грати на такому рівні, поступившись місцем у групі ЛЄ «Фейєноорду» лише на останніх секундах другої зустрічі. Тоді ми робили поправку на брак досвіду. Пройшов рік, і той же Руслан Маліновський, помилка якого стала фатальною у Роттердамі, і інші хлопці «Зорі» стали більш досвідченими.

Але не стало простішим завдання. До України завітав один з грандів польського футболу, «Легія» з Варшави. Одразу потрібно сказати, що чого не потрібно, так це зверхнього ставлення до клубів з Польщи взагалі та до «Легії» зокрема. Минулого сезону «Легія» виграла груповий турнір Ліги Європи у компанії «Трабзонспора», «Локерена» і нашого «Металіста». Кожного року цей клуб отримує досвід єврокубків, і іноді навіть це досвід Ліги чемпіонів. Так, минулого сезону «Легія» ледве не вибила з кваліфікації ЛЧ «Селтік», перемігши шотландців в першому матчі з рахунком 4:1. Але 0:3 у матчі-відповіді викинули амбітну команду у менш значимий турнир, Лігу Європи.

Чемпіонат Польщі йде за таким же графіком, що й український. У Екстраклясі зіграно 5 турів, а «Легія» йде на 2-й позиції, відстаючи лише на 2 пункти від лідера, команди «Пяст». А новачок «Легії», форвард Неманья Ніколіч забив 6 м’ячів у перших матчах, а також ще два – у кваліфікації Ліги Європи.

Юрій Вернидуб добре вивчив суперника – він подивився і проаналізував виступ «Легії» в усіх 5-ти зустрічах у чемпіонаті Польщі. Знає він і про Ніколіча, і про те, що «Легія» добре переходить з гри в одного нападника на 4-4-2. Отже, тепер головне донести це до своїх підлеглих, перед якими стоїть дуже непроста задача пройти важкого суперника.

На жаль, є у «Зорі» одна втрата. Вернидуб зізнався, що через травму не зіграє Андрій Пилявський. З іншого боку, в резерві свого шансу постійно чекав В’ячеслав Чечер, який програвав конкуренцію Андрію і Михайлу Сівакову.

Думаєш, що розумієшся на футболі? Вгадай рахунок цього матчу і вигравай призи!

Орієнтовні склади команд

«Зоря»: Шевченко – Опанасенко, Сіваков, Чечер, Каменюка – Чайковський, Гордієнко – Караваєв, Маліновський, Хомченовський – Будківський

«Легія»: Куцяк – Брож, Режнічак, Паздан, Брискі – Фурман, Йодловєц – Гільєрме, Дуда, Кухарчик – Ніколіч

Олександр Гапоненко