УКР РУС

Зоря – Герта: анонс матчу Ліги Європи

19 жовтня 2017 Читать на русском
Автор: Олег Бабій

Ліга Європи. Група J, 3 тур. 19 жовтня 2017 року. 20:00. Львів, "Арена Львів". Арбітр: Ліран Ліані (Ізраїль). Трансляція: "Футбол 1".

Ще остаточно не вивітрилася ейфорія після історичної виїзної перемоги Зорі над Атлетіком, а вже знову потрібно доводити свої претензії на путівку у плей-офф. Цього разу суперником команди Вернидуба стане інший фаворит нашого квартету – Герта, яка, однак, після двох турів посідає останню сходинку турнірної таблиці. Німці всуху поступилися на виїзді Естерсунду, однак поки що рано закидати їх шапками. Для "Старої дами" наступає момент істини, тож до Львова вона приїхала лише за перемогою.

Команди по-різному використали три тижні, які розділили 2 та 3 тури Ліги Європи. Герті вдався у Бундеслізі розкішний камбек проти Баварії, яку тоді ще очолював Анчелотті. Поступаючись 0:2, берлінці зуміли врятувати нічию (забивали Дуда і Калу). Зате потім підопічні Дардая безнадійно згоріли на власному полі Шальке (0:2). Після 8 турів Герта посідає лише 13-ту сходинку.

Натомість Зоря продовжила рух вгору. Команда Вернидуба провернула ще розкішніший камбек, ніж Герта, і видряпала одне очко у битві з Динамо (4:4). А днями на виїзді була обіграна Сталь (1:0). Чотири очки дали Зорі змогу піднятися на 7-му сходинку. Від топ-шістки її відділяє лише 2 очки.

Головний тренер українського клубу не приховує, що в колективі запанував хороший мікроклімат. З настроєм – все ОК. При цьому Вернидуб припускає: після прецеденту з Атлетіком зіграти на правах "темної конячки" ще й проти Герти – не вдасться. Мовляв, тепер усі суперники знатимуть, з ким мають справу, і налаштовуватимуться відповідно. Заздалегідь світити обрану тактику Юрій Миколайович також не став.

"У мене, як і у будь-якого тренера, є варіанти гри і в атакувальний, агресивний футбол, так і можлива десь гра від оборони. Завтра побачите, що ми виберемо", – заінтригував Вернидуб.

Його візаві Паль Дардай привіз до Львова 18 футболістів. Серед них не виявилося досвідченого голкіпера Томаса Крафта, який стояв у двох попередніх матчах ЛЄ. Також відсутні основний оборонець Себастьян Лянгкамп і не менш важливі хавбеки Владімір Даріда та Метью Леккі. Особливо болючою для Герти є втрата Леккі – у новому сезоні Бундесліги він забив вже 4 голи і входить до когорти найкращих снайперів першості.

"У нас немає ніяких кадрових проблем, – безпардонно лукавить Паль Дардай. – Головна проблема перед грою з Зорею – тривалий переліт. Мої футболісти всі готові зіграти і показати свою найкращу гру".

"Ще вчора в Берліні ми провели детальний інструктаж на тренуванні, – продовжує угорець. – Але я не розкриватиму його подробиць. Ми знаємо всі слабкі і сильні сторони Зорі. Упевнений, матч буде дуже складним, але ми постараємося перемогти".

Головні сподівання у Герті покладають на двох відомих і наддосвідчених форвардів – Ведада Ібішевіча та Саломона Калу. 32-річний івуарієць провів результативні відрізки кар’єри у Фейєнорді, Челсі та Ліллі, а упродовж останніх трьох років стабільно забиває у Бундеслізі. Натомість 33-річний боснієць Ібішевіч є живою легендою Хоффенхайма, Штутгарта і близький до цього титулу ще й у Герті. Він тільки-но відновився від незначної травми. Дардай запевняє: рішення щодо виходу Ведада на поле "Арени Львів" тренерський штаб прийме безпосередньо перед матчем.

Що у нас із думкою букмекерів? Вони, як показують коефіцієнти, не вірять у Зорю. Перемога команди Вернидуба оцінюється у 4,12, тоді як успіх Герти – у 2,1, а нічия – 3,2. Проте не варто впадати у відчай – перед вояжем у Більбао цифри для українського клубу були значно загрозливіші.

До слова, головним арбітром матчу призначений Ліран Ліані. Цей суддя з Ізраїлю запам’ятався роботою на двох поєдинках українських команд. У 2015-му збірна України тут, на "Арені Львів", розправилася із Білоруссю (3:1). А вже цьогоріч Динамо обіграло Марітіму з аналогічним рахунком і пробилося в груповий турнір Ліги Європи. Так би й надалі.

Сторінка автора у Facebook

Харатін: Для Зорі буде зручніше, якщо Герта гратиме першим номером