УКР РУС

"Зоря" - "Динамо". 6 тур УПЛ. Анонс

30 серпня 2015 Читать на русском

У центральному поєдинку туру луганська "Зоря" спробує відібрати очки у лідера чемпіонату – київського "Динамо".

30 серпня, 19:30. Запоріжжя, стадіон "Славутич Арена". Телетрансляція на каналі "Футбол 1". Онлайн трансляція на сайті "Футбол 24".

Арбітр: Костянтин Труханов

Дискваліфікований: Мігель Велозу ("Динамо")

Це протистояння паралельно із зустріччю "Дніпро" - "Карпати" завершуватиме програму 6 туру УПЛ. Після цього збірники відправляться у свої національні команди, а решта гравців через відсутність матчів у чемпіонаті матимуть міні-відпустку. Відтак сьогодні футболісти повинні викластися на повну, щоб продемонструвати тренерам збірних свою високу майстерність, а головне - зарядитися позитивними емоціями перед поєдинками єврокваліфікації.

Зазначимо, що для команд це буде вже другий поєдинок за тиждень. Нагадаємо, що "Динамо" у товариському матчі поступилося "Андерлехту", а "Зоря" у рамках матчу-відповіді плей-офф Ліги Європи програла "Легії", що у підсумку не дозволило підопічним Юрія Вернидуба зберегти за собою місце у єврокубках.

Щодо ситуації у таборах команд, то тут все без змін. Усі готуються за графіком, а Ребров та Вернидуб не мають додаткових клопотів через травми. Зазначимо, що з "Динамо" вже тренуються Кранчар та Мбокані. Проте Дьємерсі поки що займається за індивідуальною програмою, а Ніко наразі не заявлений на чемпіонат України. Крім цього Мбокані активно цікавляться клуби із Англії, зокрема "Норвіч". Відтак не варто очікувати появи цього гравця на полі у найближчому матчі. У "Зорі" також є гравець, доля якого у цій команді поки що залишається невідомою. Мова йде про Руслана Маліновського, який ще до кінця трансферного вікна може переїхати у "Шахтар", або чемпіонат Бельгії, позаяк 22-річним півзахисником активно цікавиться "Генк".

Фаворитом протистояння будуть кияни, втім одноосібного лідерства у цьому матчі вони точно не матимуть. Луганчани на старті сезону демонструють красивий футбол. Та й у Лізі Європи вони наробили чимало галасу, ледь не вибивши із турніру віце-чемпіона Польщі. У "Зорі" є певні проблеми із захистом, але це не заважає їм забивати багато голів у чемпіонаті. Тому "Динамо" у цій принциповій дуелі буде дуже нелегко.

Статистика матчів між суперниками:

Всього - двадцять вісім: +2 =6 -20

Орієнтовні стартові склади команд

"Зоря": Шевченко - Опанасенко, Сіваков, Пилявський, Каменюка - Гордієнко, Чайковський - Караваєв, Маліновський, Хомченовський - Будківський

"Динамо": Шовковський - Даніло Сілва, Віда, Драговіч, Антунеш - Рибалка, Гармаш - Ярмоленко, Сидорчук, Гусєв - Мораєс

Думаєш, що розумієшся на футболі? Вгадай рахунок цього матчу і вигравай призи!

Юрій Шутка, Футбол 24