УКР РУС

"Золотий м'яч-2023": онлайн-трансляція церемонії – Мессі забрав головний приз, Холанд і Беллінгем також з трофеями

30 жовтня 2023 Читать на русском

30 жовтня 2023 року в Парижі відбувалася церемонія нагородження найкращих футболістів і футболісток минулого сезону.

"Золотий м'яч-2023": дивитися церемонію вручення від YouTube-каналу "Футбол 2.0" можна в цій новині

Головну нагороду вечора забирає Ліонель Мессі! Аргентинець виграв восьмий "Золотий м'яч"!

Другим у голосуванні став Ерлінг Холанд, третім – Кіліан Мбаппе, а четвертим – Кевін де Брюйне.

Володаркою "Золотого м'яча-2023" стала Айтана Бонматі. 25-річна півзахисниця виграла Лігу чемпіонів з Барселоною та чемпіонат світу з Іспанією.

Повертаємося до номінації на "Золотий м'яч". Сьоме місце отримав чемпіон світу Хуліан Альварес. На шостій позиції фінішував Вінісіус. П'ятим став автор переможного гола в фіналі Ліги чемпіонів Родрі.

Манчестер Сіті – найкраща чоловіча команда сезону. Барселона – найкраща жіноча.

Ерлінг Холанд – найкращий бомбардир сезону. Гарі Лінекер засипав норвежця компліментами. 56 голів і трофей Герда Мюллєра:

Емі Мартінес – чемпіон світу-2022 – від свого батька отримав трофей Яшина:

Десятку найкращих відкриває Лука Модріч. На 9 місці розмістився чемпіон Англії та переможець Ліги чемпіонів Бернарду Сілва. Восьмим у голосуванні став Віктор Осімхен, який привів Наполі до Скудетто.

Принц Монако Альбер ІІ вручив Вінісіусу нагороду Сократеса за гуманітарну допомогу:

Беллінгем отримав трофей Раймона Копа в статусі найкращого молодого футболіста:

Цей красень незабаром дізнається свого володаря.

Пані та панове, Лео Мессі зі всім своїм сімейством:

Ерл говорить з хворими дітьми:

Футбол 2.0 пропонує трансляцію з червоної доріжки.

Ведучі шоу Дідьє Дрогба та Санді Ерібер:

Ерлінг Холанд прибув зі своєю мадам і очікує на крутий вечір:

На дійство з'їжджаються знаменитості. Володар "Золотого м'яча-1994" Христо Стоїчков позує перед камерами.

На 11-12 місцях два супербомбардири. Мохамед Салах забив 34 голи за Ліверпуль і фінішував трішки вище за Роберта Лєвандовскі, який поклав 36 голів за Барселону та став чемпіоном Іспанії.

Джібріль Сіссе перерізав червону стрічку та відкрив захід.

15-м став голкіпер чемпіонів світу Емі Мартінес. 14 сходинку посів Ілкай Гюндоган, який був капітаном величного Манчестер Сіті з треблом. 13 місце за Яссіном Буну – переможцем Ліги Європи з Севільєю та частиною марокканської сенсації на ЧС.

Розміняли другий десяток. На 16 місці розмістився чинний володар "Золотого м'яча" Карім Бензема. 17-й – сенсаційний Хвіча Кварацхелія з Наполі. Лише 18 сходинка дісталася новоспеченому лідеру Реала Джуду Беллінгему, а 19 – новому форварду Баварії Харрі Кейну. Замикає двадцятку Лаутаро Мартінес.

Наступна п'ятірка на черзі. Позиції з 21 по 25 отримали: Антуан Грізманн, який провів чудовий сезон за Атлетіко і вийшов у фінал ЧС-2022, творець успіху Наполі Мін Че Кім, один з найкращих голкіперів ЛЧ Андре Онана, лідер Арсенала Букайо Сака та Йошко Гвардіол, який влітку змінив РБ Лейпциг та Манчестер Сіті.

Оголошення остаточного рейтингу розпочато. Місця з 26 по 30 посіли: чемпіон Німеччини у складі Баварії Джамал Мусіала, фіналіст ЛЧ з Інтером Ніколо Барелла, форвард Айнтрахта, який перейшов у ПСЖ, Рандаль Коло Муані, капітан віцечемпіонського Арсенала Мартін Едегор і переможець ЛЧ з Ман Сіті Рубен Діаш.

Весь футбольний бомонд сьогодні збирається у паризькому Театрі Шатле на церемонії вручення "Золотого м'яча". Офіційний старт церемонії о 21:45 за Києвом. Окрім головного призу, своїх володарів знайдуть трофеї Копа (найкращий молодий гравець) та Яшина (найкращий голкіпер).

Нагадаємо, що торік найпрестижнішу індивідуальну нагороду взяв Карім Бензема. Цього року головним претендентом на "Золотий м'яч" називають Ліонеля Мессі, який виграв з Аргентиною чемпіонат світу в Катарі. Приз сьогодні вручають за сезон-2022/23.