УКР РУС

Золота клітка Катару. Чому Неймар не покине ПСЖ влітку та що йому за це обіцяють

10 березня 2018 Читать на русском

Нападник Парі Сен-Жермен Неймар практично не має шансів покинути французький клуб влітку 2018 року.

Неймар як національне питання Катару

Емір Катару Тамім бін Хамад Аль Тані за жодних обставин не відпустить бразильця у найближче трансферне вікно, повідомляє Mundo Deportivо. Один з найбагатших правителів планети вважає справою честі залишити Неймара на "Парк де Пренс" щонайменше до літа 2019 року. Аль Тані начебто не хоче подавати жодних ознак слабкості у момент, коли Катар конкурує з Саудівською Аравією, Єгиптом та іншими країнами Перської затоки.

Хто думає, що Неймар покине ПСЖ, той просто не знає Аль Тані та гордої держави Катар. Бразилець тут вважається національним питанням. Справа зовсім не в грошах, – цитує MD близького друга еміра.

Крім цього, Аль Тані навіть слухати не хоче про можливий трансфер Неймара через виліт ПСЖ з Ліги чемпіонів вже на стадії 1/8 фіналу.

Одним з перших, хто почув гірку правду про неможливість трансферу Неймара, став президент Реала Флорентіно Перес, який доволі близько спілкується з Еміром Катару. Саме тому бос королівського клубу вирішив відкласти придбання бразильця на один рік. Однак вже зараз Флорентіно знає, що Неймар йому обійдеться у божевільні 400 млн євро. Про меншу суму Аль Тані навіть слухати не хоче.

Неймар заявив, що хоче повернутись у Барселону, – MD

Що ПСЖ обіцяє бразильцеві?

Неймар начебто ще до своєї травми провів перемовини з катарськими босами Парі Сен-Жермен щодо можливості трансферу. Аль Тані продемострував досить жорстку позицію та заявив, що не відпустить бразильську зірку вже через рік після підписання контракту на сотні мільйонів євро. Однак емір Катару пообіцяв виділити необхідні кошти на трансферну революцію паризького гранда та побудувати для Неймара новий проект, який зміг би привезти у Париж кубок ЛЧ.

Найперше боси ПСЖ хочуть підібрати для бразильця ідеального тренера, і вибір начебто доволі несподівано випав на екс-наставника Барси Луїса Енріке. Mundo Deportivo, посилаючись на друга еміра, стверджує, що Лучо перебував з робочою поїздкою у Катарі в лютому. Каталонський фахівець, за чутками, є найбільш прийнятним варіантом для Неймара, адже під керівництвом Луїса Енріке він виграв Лігу чемпіонів у 2015 році та по-справжньому відкрився в Барселоні. Щоправда, це зовсім не означає, що не розглядатимуться й інші кандидатури, зокрема, з АПЛ.

Якби там не було, а Неймар ще принаймні один рік буде закритий у своїй "золотій клітці". Бразилець занадто пізно зрозумів, що вийти з тіні Мессі та покинути Барсу – це насправді погана ідея.