УКР РУС

Знали, що Довбик хоче поїхати в іншу країну, – скаут Мітьюлланда

27 лютого 2018 Читать на русском

Головний скаут данського Мітьюлланда Ларс Халленгрен розповів, чому звернув увагу на українського форварда Артема Довбика.

"Коли вперше побачив Довбика? Приблизно півроку тому на відео. Нам його запропонував один агент. Як правило, ми б не вибрали українського гравця. Мені часто пропонували українців, але на деякі позиції дуже непросто взяти українського футболіста. Я бачив хороших українських центральних захисників, але це важка позиція для іноземця. Нам би хотілося мати там скандинава. Однак взяти українського гравця в атаку можна, адже для цієї позиції комунікація на полі вже не настільки важлива. Півроку тому я вніс його в свій шорт-лист. Ми знали, що в майбутньому хочемо мати молодого нападника у вигляді третьої опції.

Не хвилює, що останні півроку Довбик грав у третьому дивізіоні? Ні, адже ми знаємо, що до цього він грав у Прем'єр-лізі, будучи дуже молодим. Що ж до третього дивізіону – я думаю, він показав, що набагато кращий за інших там. Він забив безліч голів, просто неймовірну кількість. Крім того, я вважаю, іноді якості гравця можна краще оцінити, коли він виступає в нижчому дивізіоні. Коли у нього є простір для ривка, можна побачити його реальну швидкість і координацію. У Прем'єр-лізі гравці часто не отримують простору і намагаються діяти більш обережно.

Довбик замінив Сорлота? Так, за Артемом мені не терпиться постежити в Мітьюлланді. Звичайно, важливим моментом було те, що Сорлот говорив майже на тій же мові, що його партнери норвежці розуміють датчан, а данці норвежців. Але, наскільки я знаю, зараз в Мітьюлланді попросили Еріка Святченка допомогти Артемові з мовою. Також з ним займається вчитель з данської та англійської.

У молодих українців не найкраща репутація в Європі? Я уважно вивчав двох інших українських гравців, Зінченка і Лучкевича. І чув, що ці два хлопці дуже сконцентровані на футболі. Можливо, це вплив сім'ї. Мені здається, молодий гравець, батько якого теж грав у футбол, більш освічений. Це знак доброї поведінки. Не знаю, насправді, чи був батько Довбика футболістом, але я був вражений віддачею Артема. Крім того, ми можемо його багато чому навчити.

По-моєму, він стежить за своїм фізичним станом і рідко травмується. А коли його клуб вилетів в третій дивізіон, він продовжив працювати як професіонал і розвиватися. Ми знали, що він хоче поїхати в іншу країну. Це теж хороший знак – гравець не хоче сидіти на насидженому місці в Україні зі своєю сім'єю", сказав Халленгрен в інтерв'ю Tribuna.

Нагадаємо, Довбик підписав з Мітьюлландом контракт терміном на 4 роки. Раніше гравець виступав за Дніпро