УКР РУС

ЗІРКИ ФУТБОЛУ. Знайомтесь - СуперМаріо Гомес

25 червня 2012 Читать на русском

Маріо Гомес - один із багатьох футболістів-професіоналів, який свого часу мусив зробити непростий професійний вибір. Він наполовину іспанець, постарався батько Пепе Гомес, а ще у його венах тече німецька кров, його мати - Крістель Рот, істинна арійка.

Та хто собі може уявити цього хлопця на вістрі атаки "Червоної Фурії", та й не факт, що Маріо Гомес узагалі б туди потрапив. Про долю Маріо Гомеса дивіться у нашому відеосюжеті.

Обличчя багатьох модних брендів, учасник численних ток-шоу і розважальних програм, герой комп'ютерних ігор - у Німеччині його знають різного, але найбільш упізнаваний цей хлопець на своїй основній роботі.

Маріо Гомес - один із багатьох футболістів-професіоналів, який свого часу повинен був зробити непростий професійний вибір. Він наполовину іспанець - постарався батько Пепе Гомес, а ще у його венах тече німецька кров, його мати - Крістель Рот, істинна арійка.

Колись Гомес та Хедіра справно тішили вболівальників одного клубу. Тепер вони разом лише у збірній

Не з відкритими обіймами чекали форварда і в "Бундестім". Так, він уже встиг добре зарекомендувати себе на клубному рівні, у "Штутгарті", але на першому ж форумі у складі збірної не вразив ані Йоахіма Льова, ані усю Німеччину.

А ось у мюнхенській "Баварії" на гренадера увагу звернули, більше того роздали чимало авансів, заплативши "швабам" рекордну для німецького футболу суму. За різними джерелами, трансфер Гомеса обійшовся "Баварії" до 35-ти мільйонів євро. Гроші на вітер подумали у баварському краї. Але далекоглядні Бекенбауер, Хьонес і Румменіге, які на футболі собаку з’їли, зробили більш ніж вигідну інвестицію.

  

Ой той Рібері, ой вже хвацький пасувальник!

Взявши паузу на акліматизацію і вивчення філософії гри "Баварії", Гомес вже у другому сезоні у новому клубі наколотив 39 голів на усіх фронтах і виграв суперечку найкращих бомбардирів Бундесліги.

Так, його голи не вражають своєю видовищністю, ба більше, численні критики кепкують із його бомбардирських досягнень. Дерев’яний, чи то пак прямолінійний - так нерідко характеризують його гру експерти. Та чи винен Гомес у тому, що у "Баварії" настільки потужна середня ланка, а подарунки від хавбеків форвард отримує уже розгорнутими. Та й кому цікаво, як він це робить, якщо на табло горить переможний для команди Гомеса рахунок.

  

Маріо Гомес забиває головою перший гол Німеччини на ЄВРО-2012

Свого часу так само насміхались із голеадорських звершень Карстена Янкера, але ні в кого язик не повернеться сказати, що у "Баварії" цього хлопця не поважали. Це ж стосується і Маріо Гомеса - червоно-білі трибуни "Альянц Арени" готові на нього молитись, бо чого варті ефектні проходи Рібері чи Роббена без завершального пострілу "Супермаріо".

Не бракує креативних виконавців і у складі національної німецької збірною, утім на міжнародному рівні у Гомеса якось не складалось. На Мундіалі в ПАР він входив у гру лише із лави для запасних, так і не відкривши лік своїм голам за "Бундесмашину" на великих турнірах.

  

Мартену Стекеленбургу, воротареві Нідерландів, також довелось відпити з гіркої чаші, яку наповнює суперникам голеадор Маріо Гомес

Та рано чи пізно це мало статися. На ЄВРО-2012 Маріо Гомес приїхав уже як основний центральний нападник команди Льова і віддячив тренеру за довіру вже на груповій стадії. Та що найголовніше, саме Гомес закріпив за собою статус лідера команди, гравця, який здатен самотужки вирішити долю зустрічі. Зараз йому лише 26 і з такими темпами Гомес ризикує стати не лише всенародним кумиром, але й зазіхнути на, здавалось, вічні рекорди Герда Мюллера і Лотара Матеуса.