УКР РУС

ЗІРКИ ФУТБОЛУ. Вейн Руні - у його гру неможливо не закохатися

5 травня 2012 Читать на русском

Цю людину представляти не потрібно. Англійський Шрек. Мільйони дітлахів мають футболку з його прізвищем, а тисячі молодих матусь називають дітей його ім’ям.

Вейн Руні заявив про себе на увесь світ на Євро-2004. Чудова гра нападника та чотири голи на першості дали Вейну великі перспективи у клубній кар’єрі. Англійські гранди вишукувались у чергу за бомбардиром, однак непоступливий "Евертон" хотів зберегти хоча ще й зовсім юного та вже одного з лідерів. Та Руні таки обрав інший шлях і покинув рідну команду. Вже тоді він знав: щоб бути найкращим, потрібно грати у найкращому клубі. Вибір Шрека впав на "Манчестер Юнайтед".

Грошей не пошкодували

Трансфер у 25 мільйонів фунтів став одним з найдорожчих в історії команди. І це за футболіста, якому заледве вісімнадцять виповнилось. Та згодом форвард довів, що гроші заплачені за нього були не даремно. Зараз важко уявити "Манчестер Юнайтед" без Вейна Руні.

Англієць увійшов до десятки найкращих форвардів за всю історію клубу. Разом з "дияволами" Шрек здобув чотири чемпіонські титули в Прем’єр Лізі, трофей Ліги чемпіонів, та два Кубки англійської ліги. Навіть коли команда Сера Алекса закінчувала сезони без титулів, Руні не залишався без індивідуальних нагород. І хоча у футболіста не зовсім простий характер (за словом він точно у кишеню не полізе), своїм талантом він нівелює усі недоліки.

Ледь не покинув "МЮ"

Та вірність клубу Руні одного разу таки поставив під сумнів. У жовтні 2010 року на шпальтах англійських таблоїдів з’явилась новина, яка приголомшила увесь футбольний світ. Вейн Руні покине "червоних дияволів". Наступного дня Фергюсон підтвердив усі чутки. Та все одно найприхильніші фанати не хотіли вірити, що кумир таки залишить "Юнайтед" допоки сам Вейн не виступив з відповідною заявою.

Від любові до ненависті...

Однак згодом нападник вочевидь пошкодував про свої слова. Фанати "МЮ" погрожували Руні фізичною розправою, а червоні футболки з десяткою на спині вболівальники демонстративно спалювали. Додала пороху у вогонь і преса, яка сватала Руні до табору найзлісніших ворогів - "Манчестер Сіті". Попри те, що згодом Руні таки поставив афтограф під новим контрактом із "червоними дияволами", критики з боку колишніх гравців та журналістів не вдалось уникнути.

Повернув довіру грою

Все на свої місця Руні розставив там, де у нього це найбільше виходить - на полі. Закохатись у свою гру форвард змусить навіть того, хто ненавидить "Манчестер Юнайтед". Вейну зараз 26 років, і у нього ще все далеко попереду. Вболівальники до 2015 року можуть не турбуватись про те, хто ж на рідному "Олд Траффорд" даруватиме їм стільки видовища.

Попри те, що у футболіста не все так добре складається у збірній, форвард не розчаровується. Довести, що честь країни для Руні не менш важлива, аніж клубна кар'єра, англієць спробує вже цього літа на полях України та Польщі.