УКР РУС

ЗІРКИ ФУТБОЛУ. Крістіан Еріксен - один із Синів Божих

8 грудня 2012 Читать на русском

Сини Божі, тобто "Аякс", завжди славилися своїми селекційними навиками. Команда з Амстердаму постійно знаходила нікому не відомих, усіма забракованих гравців, віддавала їх у свою надпотужну школу. І вже через кілька років - Марк Овермарс...Зеєдорф...Луїс Суарес...Златан Ібрагімовіч та багато-багато інших.

Щоразу в “Аяксі” йде зміна поколінь і кожне покоління входить в історію окремим пластом. Зараз в тут формується нова сім’я, середній вік якої 22,5 роки. Одним з найяскравіших представників нового суцвіття є Крістіан Еріксен.

Випередили саму "Барселону"!

В юні роки, коли він розпочинав у “Оденсе”, його зауважив “Челсі”, але згодом лондонці вирішили, що юний данець фізично слабкий для англійського футболу. Далі була “Барселона”, яка не так помпезно крутить носом, а намагається зібрати усіх талантів. І от коли справа йшла до підписання Еріксона, “Аякс” в останню мить поцупив Крістіана до Голландії. Тоді йому було 17 років. Данець хутко, як у бігу з бар’єрами, пройшов вишкіл у всіх командах Синів Божих, і вже у 2010-му тодішній наставник Мартін Йол перевів Еріксона в основну команду. Крістіан одразу виборов довіру у керманича, провівши у дебютному сезоні 28 матчів.

Скандинав з бразильським почерком

Його поводження з м’ячем зовсім не подібне на типових представників Скандинавії. Таке враження, що він виріс у Бразилії і змалку босоніж не розлучався з м'ячем. Змужнівши і повністю освоївшись зі статусом основного гравця, в наступному сезоні Еріксен почав творити дива. Крістіан став одним із творців чемпіонства “Аякса”.

Всі хочуть Сина Божого

Щодо збірної, то у свої 20 років у нього за плечима вже 30 поєдинків, і разом з Ніколасом Бендтнером Еріксен є великою, та й, зрештою, виправданою надією данського футболу. Зайве говорити, що за Крістіаном в чергу стали провідні клуби Європи. А усі повідомлення у ЗМІ щодо його персони звучать не як інтерес з боку однієї команди, а відразу когорти: "Еріксона хочуть п'ять клубів з Англії", "Еріксона чекають обидві команди з Мілану і "Стара Синьйора", "Прімера стежить за Еріксеном". Втім, Крістіан, незважаючи на свої роки, не поспішає покидати Амстердам. Він знає: на все свій час, а його ще багато.