УКР РУС

ЗІРКИ ФУТБОЛУ. Ель Шаараві - Фараон, який посягнув на трон Шеви

26 листопада 2012 Читать на русском

Такого ганебного старту, як у сезоні 2012/2013 уболівальники "россонері" вже й не пам'ятають. Про це красномовно свідчать слова власника "Мілана" Сільвіо Берлусконі: "Після 26 розкішних років нам потрібне терпіння"...

"Мілан" задихається

Ібрагімовіч та Сілва пішли - Сільвіо виправдовує цей крок економією 130 мільйонів євро. Пірло та Зеєдорф - визнані майстри, яких зрадили і не повірили у профпридатність, - тепер купаються у славі вболівальників Турина та Ботафого. Пато та Робінью. Перший з травмами на "ти". Другий давно втратив мотивацію і просто виконує зобов'язання за контрактом - виходить на поле. Хто за це все відповідатиме? "Мілан" задихається, а від цієї легендарної команди залишились лише спогади...

Бере приклад з олдскулу

Та є у команді зі столиці моди амбітний юнак, для якого поняття "терпіння", якби це парадоксально не звучало, є нестерпним. Стефан Ель Шаараві - чи не єдина світла пляма теперішнього “Мілана”, від слави якого залишилась бліда тінь. У свої 20 років він самотужки тягне за собою “Мілан”. Буквально за декілька ігор Стефан став незамінним гравцем у складі "россонері".

Футбол - це бізнес, шалені гроші та контракти. Але Стефан - як свого часу Шевченко, Торрес та Дрогба. Наразі його цікавить суть гри, її видовищність та трофеї. Ось що є основним мотиватором, завдяки чому футбол став найпопулярнішою грою у світі. Можливо у Ель Шаараві вже занадто виражений юнацький норов, егоїзм. Але невже це погано? Намагання довести, що ти найкращий, і формує гравця топового рівня.

Парі з Амброзіні. Массімо, готуй грошенята!

Сезон 2011/2012 був фундаментом для нових звершень нападника. У затінку Златана, Сілви, Зеєдорфа та Пірло Ель Шаараві важко було розраховувати на стрімкий старт. Але згодом, коли з'явився психологічний простір для розвитку, Стефан довів, що може стати лідером нового покіління в "Мілані".

Так, першу половину сезону 2012/13 "Мілан" провалив, але якби не Ель Шаараві - "россонері" були б серед аутсайдерів Серії А. Стефану ще належить пройти важкий шлях від чемпіонства у внутрішній першості до найпрестижніших клубних європейських трофеїв. Але початок у нього більш, ніж обнадійливий. До слова, капітан "Мілану" Амброзіні посперечався зі Стефаном... Якщо він заб'є сім голів за сезон, то Массімо оплатить йому літній відпочинок. Після 13 турів Стефан наколотив вже 10 м'ячів. Тож Амброзіні готує грошенята, і нехай заодно автограф попросить. Ще невідомо, чи потім матиме нагоду.