УКР РУС

Зірка збірної Бразилії, заливаючись слізьми, розповів, хто врятував його від самогубства після ЧС-2022

29 березня 12:26 Читать на русском
Автор: Олекса Бик

Бразильський форвард Рішарлісон зумів відштовхнутися від психологічного дна після невдалого чемпіонату світу.

Бразилія вилетіла з ЧС-2022 у чвертьфіналі по пенальті від Хорватії. Рішарлісон став найкращим бомбардиром "селесао" на турнірі з трьома голами, але дуже важко пережив командну невдачу.

"Потрібно було йти на тренування, а я хотів замкнутися у своїй кімнаті. Не розумів, що відбувається в голові. Я навіть казав татові, що готовий здатися. Сумно так говорити... Через що я пройшов після ЧС-2022...

Щойно грав на чемпіонаті світу, на піку кар'єри. Не хочу казати про самогубство, але була страшна депресія. Не знаю... Я пережив багато критики після ЧС, потім проблеми вдома. Здавалося, що я ментально сильний, а після ЧС все посипалось.

"Дилер приставив мені до голови пістолет": Рішарлісон – пекельний шлях через наркотики та насилля до зірки АПЛ

Думаю, мене врятував психотерапевт. Врятував мені життя. Я думав тільки про смерть, я гуглив про смерть... Не знаю...

Зараз можу тільки порадити кожному – звертайтесь до психолога, якщо відчуваєте потребу. Відкритися людині вже важливо. Я говорю про це на весь футбольний світ. Психолог дійсно може врятувати вам життя.

Звичайно, в мене були упередження. Думав, що це дурниці, ідіотизм. У мене в сім'ї взагалі вважали, що до психотерапевтів ходять тільки божевільні. Але я відкрив для себе терапію. І це найкраще, що було в моєму житті", – сказав Рішарлісон, заливаючись слізьми, в інтерв'ю ESPN.