УКР РУС

"Зірка" над Полтавою. Перша ліга, 17 тур. Анонс матчів суботи

15 листопада 2014
Автор: Дмитро Гончар

Поки вся Україна чекає матч національної збірної, який відбудеться увечері, клуби Першої ліги вирішуватимуть свої турнірні завдання.

"Миколаїв" - "Буковина"

Початок матчу: 13:00

Тур відкриє протистояння у Миколаєві, де місцева однойменна команда прийматиме "Буковину", яка свій останній матч провела три дні тому проти дніпродзержинської "Сталі". Нагадаю, що цей матч був перенесений з кінця вересня на початок листопада через те, що тоді "сталевари" брали участь у 1/8 фіналу Кубка України. Цей матч для чернівчан завершився розгромною поразкою - 1:4. Воно і не дивно, адже зустрічалися команди, які перебувають у різних "вагових категоріях", коли одні ледве зводять кінці з кінцями, а інші борються за вихід у Прем'єр-лігу, тобто результат на табло - закономірний.

Миколаївці ж у своїй останній грі також зазнали поразки, але не від одного з лідерів першості, а від сусіда у турнірній таблиці - "Динамо-2", яке демонструє чудову гру у рідних стінах, зазнавши у рідних пенатах лише однієї поразки за вісім зіграних поєдинків. Таким чином "миколаївці" втратили шанс очолити другу половину таблиці і пропустили киян поперед себе. 

У сьогоднішньому матчі обидві команди мають змогу реабілітуватися за минулі поразки, особливо миколаївці, які будуть грати перед рідною публікою, яка вже засумувала за домашніми перемогами своїх улюбленців. Отже, нас чекатиме цікава гра, яка повинна подарувати нам багато справжньої чоловічої боротьби і будемо сподіватися, що без голів не обійдеться.

"Полтава" - "Зірка"

Початок матчу: 14:00

Далі ми перенесемось у Полтаву, в яку завітає кіровоградська "Зірка", що у минулий вік-енд зазнала поразки від алчевської "Сталі". "Команда з Алчевська є прямим конкурентом кіровоградців у боротьбі за виживання. Ця поразка, безумовно, ускладнила життя сьогоднішнім гостям, які практично висять над прірвою, адже різниця між рятівним чотирнадцятим і фатальним п'ятнадцятим місцями складає лише одне очко, тобто будь-яка похибка може коштувати команді, яка на початку сезону вважалася одним із фаворитів на підвищення у класі, місця у  Першій лізі. 

На відміну від гостей у господарів справи набагато кращі. Команда знаходиться рівно посередині таблиці з 23 очками в активі, а це означає, що до зони вильоту неблизько і до перших позицій далеченько, тобто команда з Полтави у цьому сезоні є яскравим прикладом міцного горішка, котрий ні на що не претендує, але здатен полоскотати нерви будь-якій команді.

Гравцям "Зірки" варто зрозуміти, що команді зараз потрібні очки, адже можна скотитись у прірву, з якої потім ризикуєш не вибратись, а полтавці можуть грати у свій футбол, адже на них ніщо не тисне - команда знаходиться у комфортній зоні, проте і їм розслаблятись не варто, адже декілька поразок - і ти вже на дні. 

"Суми" - "Десна"

Початок матчу: 15:00

Ігровий день в суботу завершиться протистоянням між "Сумами" і "Десною". Обидві команди перебувають у середині таблиці. Господарі посідають десяту сходинку з двадцятьма пунктами, а гості знаходяться на шостому місці із 23 очками в активі - команди розділяє відстань в одну перемогу.

У минулому турі Суми свій поєдинок програли дніпродзержинській "Сталі" із розгромним рахунком - 3:0, де продемонстрували бездарну гру. Сьогоднішні господарі просто не могли перейти на частину поля своїх суперників. Сподіваюсь, що сумчани зробили правильні висновки з цієї поразки і сьогодні зможуть дати бій чернігівцям, які у минулому турі сенсаційно розбили "Олександрію", для якої ця поразка стала першою і поки що єдиною у  сезоні 14/15. 

Нас очікує протистояння, результат якого доволі важко спрогнозувати, адже обидві команди демонструють не надто стабільні результати, тим самим створюючи неймовірні сенсації і зазнаючи зовсім несподівані поразки, які на жаль, не дають їм стрибнути "вище своєї голови".