УКР РУС

Зінченко заплакав, коли дізнався про виклик у збірну України, - Ковалець

19 січня 2016 Читать на русском

Екс-наставник "молодіжки" України Сергій Ковалець розповів про ситуацію з неочікуваним запрошенням Олександра Зінченка на матч національної команди проти Іспанії.

"Я позитивно ставлюсь до того, що Олександра Зінченка заграли за національну збірну. В першу чергу він вирізняється своїм футбольним інтелектом на полі. Адже коли ми говоримо про футбол, то найголовніше - це футбольне мислення, швидкість прийняття рішень у грі.

Я думаю, що це нормально, що він вийшов у грі з Іспанією, бо його могли заграти за іншу збірну. Тому в даній ситуації цей крок виправданий.

Хоча я спілкувався з Олександром на цю тему і він мені неодноразово казав, що у нього одна батьківщина і він буде грати лише за Україну.

Як Зінченко дізнався про виклик до національної збірної? Він перебував у таборі "молодіжки". До мене звернувся куратор збірних Альтман і сказав, що Зінченко поїде до команди Фоменка. Коли я повідомив Зінченку про виклик до національної збірної - він плакав, адже це було його мрією.

Я сказав Зінченку, щоб він не переживав сильно, що це хороший виклик для нього, що у нього все вийде. Він дуже якісний гравець. Повторю, те, що він вийшов у матчі з Іспанією - абсолютно нормально", - розповів Ковалець у ефірі програми "ДубльW".

Читайте також:

Ковалець назвав топ-5 найперспективніших молодих футболістів України