УКР РУС

Зінченко у матчі з Челсі став учасником і героєм епізодів, які шокували англійську пресу і фанатів

5 березня 2018 Читать на русском

Видання Daily Mail називає дії Челсі у матчі з Манчестер Сіті одними з найганебніших в історії Прем'єр-ліги Англії.

Поки Олександр Зінченко накручував вражаючу статистику точних передач, перепасовуючись з такими партнерами по Манчестер Сіті, як Ілкай Гюндоган і Давід Сілва, гравці команди господарів продемонстрували повну немічність. Вілліан, Сеск Фабрегас і компанія навіть не намагалис відібрати м'яч. При чому рахунок був хиткий – лише 1:0 на користь манчестерців, а той же Сілва просто стояв на полі, поки до нього дійде пішки суперник.

Зінченко у матчі проти Челсі: низька оцінка від англійських ЗМІ, пристойні ТТД та відео всіх дій українця

Жодного бажання відібрати м'яч, жодного пресингу, жодної волі до боротьби. Шокуючі кадри як для чинних чемпіонів Англії за 15 хвилин до кінця матчу.

Фанати та експерти також обурюються: "Який Троян. Фабрегас доклав більше зусиль, щоб вилучили Фернандінью в минулому сезоні". Гарі Невілл називає таку гру Челсі соромом, а Джеймі Реднапп – антифутболом. Інший вболівальник нарахував 43 односторонніх паси Сіті, поки лондонці не проявляли навіть бажання атакувати їх.

Інший шалений момент центрального матчу туру також відбувся не без участі українця. Зінченко настільки відчайдушно пішов на Мозеса у підкат, що арбітр виписав Олександру "гірчичник".

Гравець збірної України заслуговував як мінімум червоної, а як максимум бану постфактум – таку думку англійських фанатів наводить 101greatgoals. Видання замислюється, чи не варто покарати Зінченка дискваліфікацією на декілька матчів за такі грубощі.

На фоні того, як Гвардіола завжди висловлюється про те, що судді повинні радикально захищати атакувальних футболістів від брутальних фолів, подібні дії українця є незрозумілими і гідними осуду навіть самим тренером, переконані вболівальники.