УКР РУС

Зінченко у матчі проти Брістоль Сіті: провал за версією WhoScored та лояльна оцінка гри від британських ЗМІ

24 січня 2018 Читать на русском

Олександр Зінченко провів посередній матч за Манчестер Сіті у півфіналі Кубка Ліги проти Брістоль Сіті. Однак "Футбол 24" доводить, що українець був далеко не найгіршим у складі своєї команди.

Найнижчий бал серед польових гравців від WhoScored

21-річний Зінченко знову змушений був діяти на незручній для себе позиції лівого захисника. Олександр традиційно багато підключався до атаки, намагався комбінувати з Сілвою та Сане, але не зовсім переконливо виконував свої прямі обов'язки в обороні, ставши одним з винуватців двох пропущених голів Ман Сіті. Саме цей фактор призвів до того, що українець був визнаний найгіршим гравцем команди Гвардіоли у матчі за версією аналітичного порталу WhoScored. Зінченко напрацював на 6.5 бала, а нижчу оцінку отримав лише голкіпер Клаудіо Браво (6.4).

Брістоль Сіті – Манчестер Сіті: результативні помилки Зінченка та відмінна гра де Брюйне

Обережна критика від британських ЗМІ

Англійські журналісти дуже акуратно критикували Зінченка за гру проти Брістоль Сіті, відзначаючи, що українець виступає на нетиповій для себе позиції. ESPN, зокрема, наголошує, що Зінченко у ролі фулбека – це ніщо інше, як "імпровізація від Хосепа Гвардіоли". Попри позиційні помилки, видання стверджує, що гравець збірної України з кожним матчем виглядає більш переконливо та створює собі позитивну репутацію в Англії. ESPN поставив Зінченку 7 балів за гру, і це не найгірший показник серед його партнерів по лінії оборони. Отаменді напрацював на 6, а Стоунз – на 5.

Sky Sports також вважає, що Зінченко не був найгіршим гравцем Ман Сіті у матчі проти Брістоля. Українець, як і Отаменді, Стоунз, Вокер та Фернандінью, отримав 6 балів. Такою ж оцінкою гру Олександра оцінило видання Manchester Evening News, яке головним винуватцем двох пропущених голів "містян" називає зовсім не українця, а центрального оборонця Стоунза (5).

Портал City Watch пише, що Зінченко добре контролював вінгера Брістоль Сіті Патерсона та непогано взаємодіяв з Сілвою і Сане. Олександр отримав 7 балів, стільки ж як Отаменді та вже згадний Сане. Тотольним провалим знову назвали гру Стоунза, якому поставили 6.

Найбільше виграних єдиноборств за даними InStat

Зінченко та Отаменді стали найгіршими гравцями Манчестер Сіті за даними компанії InStat (InStat Index – 266), інформує Zbirna.com. Однак парадокс в тому, що українець став найкращим серед усіх футболістів команди Гвардіоли за відсотком виграних єдиноборств (70%).

Всього за матч українець виконав 66 передач з відсотком точності 85. Найбільше він помилявся при загострючих передачах.