УКР РУС

Зінченко у матчі проти Базеля: критика з боку англійських ЗМІ та відео усіх дій українця

8 березня 2018 Читать на русском

Півзахисник Манчестер Сіті Олександр Зінченко провів слабкий матч проти Базеля (1:2) в рамках 1/8 фіналу Ліги чемпіонів.

Критика з боку британських ЗМІ

Олександр Зінченко отримав дуже низькі оцінки за матч проти Базеля від британських ЗМІ. Видання Daily Mail оцінило гру українця 5-ма балами, а це найнижчий показник у команді разом зі ще одним оборонцем Джоном Стоунзом, який отримав аналогічну оцінку. Журналіст видання Кріс Віллер зазначив, що Зінченко програв чимало дуелей на своєму фланзі та розчарував у матчі з Базелем.

Манчестер Сіті поступився Базелю, але вийшов у чвертьфінал Ліги чемпіонів – невдалий матч Зінченка

Mirror також вважає, що Зінченко провів дуже слабкий поєдинок та, як і Daily Mail, ставить українцеві 5 балів. Видання вказує на регулярні обрізки Олександра і невпевнені дії, коли Ельюнуссі забивав перший гол Базеля. "Зінченко був недостатньо сконцентрований на грі та розчарував Гвардіолу", – пише Mirror.

ESPN звертає увагу на слабке взаєморозуміння Олександра з партнерами по обороні та його хаотичні дії на лівому фланзі. Як наслідок, українець отримує все ті ж низькі 5 балів.

Не вразив Зінченко своєю грою і видання Manchester Evening News (6 балів), яке відзначає, що він "не здатний грати якісно на незвичній для себе позиції в обороні проти сильних суперників".

Брак при передачах та програні єдиноборства

Зінченко у матчі проти Базеля виконав 164 ТТД, а його брак склав 15%, інформує Zbirna.com. Українець виграв 9 єдиноборств з 16-ти, шість разів вступав у відбір м'яча та лише тричі домагався успіху. Це чи не найгірші показники Олександра з моменту переходу в Манчестер Сіті.

Точність передач українця склала 85% (гірша лише в Жезуса) при загальнокомандній – 92%. За кількістю помилок він став найгіршим серед усіх гравців Ман Сіті.

Додамо, що аналітичний портал WhoScored назвав українця найгіршим гравцем матчу у складі обох команд.

Відео всіх дій українця на полі