УКР РУС

Зінченко розповів, з ким здружився у "Ман Сіті", і як розумів слова Гвардіоли без перекладача

2 вересня 2016 Читать на русском

Півзахисник збірної України та ПСВ розповів, як проходила його адаптація у "Ман Сіті" після переходу з "Уфи".

"Ти граєш футбол у "Ман Сіті" і отримуєш задоволення. Звичайно, рівень гри, тренувального процесу, інтенсивність, швидкості, робота з м'ячем. Все це у Англії відчувається. Дійсно, велика різниця між українським, російським і англійським футболом. Англія – це те, до чого потрібно прагнути кожному гравцю.

Найбільше мені, звичайно, допомагав Фернандінью. Загалом, я з ним проводив найбільше часу. Він же ходить разом з бразильцем Фернандо. Я найбільше з ними здружився. Їхній менталітет дуже відрізняється від нашого. Ти подивишся на будь-якого, він тобі посміхнеться – і тобі вже хочеться з ним поспілкуватися. Не як у нас. На побутовому рівні я непогано володію англійською. Якщо щось не розумію, то так і кажу, що не розумію. Вони мені починають у такому випадку якось дослівно пояснювати. Як результат, я все одно все розумію.

На теоріях з першого дня я був без перекладача, всі слова Пепа мені були зрозумілі. Футбольна мова така, що будь-якому футболісту вона буде зрозуміла і на китайській мові. І Фернандінью, і Яя Туре володіють російською мовою, але більше Фернандінью, він мені дійсно дуже допоміг в адаптації, за що вдячний йому.

Перші матчі я грав під форвардом. Вимоги до гравців на цій позиції: відкриватися між лініями, шукати м'ячі, передачі, починати атаки, розганяти атаки і контролювати гру. Гравці у центральній частині поля дійсно повинні контролювати гру. В останніх іграх Пеп вже використовував мене на фланзі. Він знав, що я і там, і там можу зіграти. Завдяки тренерам донецького "Шахтаря" і "Уфи" я комфортно себе відчуваю і на фланзі, і в середині поля", – розповів Зінченко.

Нагадаємо, Зінченко зараз виступає у ПСВ на правах оренди. Його контракт належить "Ман Сіті".

"Уфа" мусить заплатити 145 тисяч євро "Шахтарю" за підготовку Зінченка

А що ви думаєте з цього приводу? Напишіть у коментарях