УКР РУС

Зінченко озвучив свою нефутбольну місію в Манчестері під час повномасштабної війни Росії проти України

24 травня 2022 Читать на русском

Захисник Манчестер Сіті Олександр Зінченко висловився про війну та своє нинішнє життя поза футболом.

"Вже йде третій місяць з того дня, коли Росія повномасштабно вдерлася в нашу країну. А все почалося ще у 2014 році. На початку люди говорили про це дуже багато, я чув майже всюди про війну, про те, що відбувається в нашій країні, але якось з часом це все трохи затихає та затихає. Це не дуже мені подобається. Про це треба говорити, про це треба кричати, весь світ повинен знати правду.

Манчестер Сіті провів чемпіонський парад після тріумфу в АПЛ – прощання Фернандінью, радість Зінченка, сигара Гвардіоли

На питання про нефутбольну місію дуже добре відповів Андрій Шевченко. Я тримав автомат в руках 1-2 рази. Я не знаю, чи буду корисним для своєї країни з автоматом в руках, але відчуваю, що моя місія – це говорити разом зі своєю авдиторією, яку я маю в Instagram. Я повинен говорити усьому світові, показувати та висвітлювати все, що відбувається в Україні.

Дуже пишаюся тим, що я – українець. Коли я тримаю прапор України в руках чи вкриваю ним свою спину – це незабутні емоції. Це те, що потрібно робити кожному українцю, який прославляє нашу країну в кожному куточку світу", – заявив Зінченко в етері програми "Сніданок з 1+1".

Манчестер Сіті драматично став чемпіоном Англії, програючи 0:2 – Зінченко віддав асист і встановив особистий рекорд