УКР РУС

Зіко: "Шахтар" дуже відомий у Бразилії

15 січня 2015 Читать на русском

Легендарний бразильський півзахисник Зіко поділився думками щодо донецького "Шахтаря" та розповів, який стиль гри він би обрав у матчі проти "Фламенго", з яким "гірники" зіграють у рамках товариського турніру.

"Я така людина, яка грає тільки від атаки, тому налаштував своїх футболістів теж атакувати. Ким би я не був, завжди атакую. Інші мої команди грали в атакувальний футбол, а з "Фламенго" теж так було. Найголовніше - чинити тиск.

Чи це завадило в 2009 році ЦСКА під моїм керівництвом пройти "Шахтар"? Ні, звичайно. У футболі кожна гра - це різна історія. Ну, сталося так, що ми не пройшли. До речі, "Шахтар" набагато кращий, ніж ЦСКА.

Як турне "Шахтаря" сприймається у Бразилії? "Шахтар" і так тут дуже відомий. Йому навіть необов'язково приїжджати у Бразилію, щоб про клуб дізналися. Команда грає в Лізі чемпіонів, за нею слідкує весь світ.

Не бачив достатньо ігор Шахтаря, щоб судити, хто б міг грати за збірну Бразилії, адже там мають бути тільки обрані. Знаю, що багато хто там вже були: Бернард, Луїс Адріано, Фернандо. У Шахтарі дуже багато талановитих бразильських гравців", - сказав Зіко.