УКР РУС

Жити! Анонс 12 туру АПЛ

17 листопада 2012 Читать на русском

Звітний тур стане для багатьох команд лакмусовим папірцем на профпридатність і відповідність тим цілям, які були проголошені на старті.

Найбільш крупнокаліберні кризові команди зійдуться вже менше, як через дві години, на "Емірейтс Стедіум". "Гармаші" не знають смаку перемог вже у чотирьох матчах чемпіонату і Ліги чемпіонів, "Тоттенхем" в останніх двох поєдинках полишає поле з "бубликом" у кишені. До всього додамо той тиск, який чинитися зараз на Віллаш-Боаша з боку його вимогливих працедавців, а також простих вболівальників, і отримаємо висновок, що цей матч надзвичайно важливий для обох клубів, а ймовірна поразка (третя поспіль) може стати підставою для негайного звільнення португальського коуча.

Зважаючи на статистику останніх чотирьох матчів між "Арсеналом" і "Тоттенхемом" у чемпіонаті, а там команди забивали в середньому понад чотири м'ячі за гру, можнемо очікувати на голепад і в сьогоднішньому матчі, що, безперечно, стане його окрасою. Інтрига також у тому, чи ризикне Боаш випустити на поле Емму Адебайора - "улюбленця" арсеналівських фанів, які упродовж останніх років трьох адресують на його голову найвишуканіші прокльони, а іноді й жбурляють в бідолашного тоголезця всім, що потрапить під руку. Свого часу він спокусився на кругленьку суму, запропоновану шейхами "Ман Сіті", от тепер пожинає врожай...

Великою мірою результат поєдинку залежатиме від того, чи зуміють струсонути з себе листопадовий сплін Касорла і Подольскі. Обидва задавали тон в той період, коли не йшла гра у Жиру. Тепер Олів'є вдалося прорвати гольову засуху, натомість захандрили німець з іспанцем. Лондонському дербі вже понад століття, але навряд чи історичні суперечки вийдуть сьогодні на перший план. Головне для обох тренерів - перемога і подолання застою.

Дуже непросто доведеться сьогодні ще одній лондонській команді - "Челсі". "Аристократи" знову без Террі, ще й у статусі команди, якій будь-що необхідно наздоганяти лідерів чемпіонської гонки. Висока планка, безперечно, тиснутиме на хлопців Ді Маттео, яким протистоятиме скромний за іменами, проте надзвичайно доладний і успішний в цьому сезоні "Вест Бром". Не так давно наставник "Челсі" й сам працював на "Хоторнс", тож для нього питаня честі обіграти "дроздів".

А ось лідерам чемпіонату - "Ман Ю" та "Ман Сіті" у звітному турі буде не так вже й важко. "Астон Вілла", яка завітає на "Іттіхад", хоча й понтується устами героя попереднього туру Андреаса Ваймана, мовляв, ми вже довели, що є боєздатним колективом, тому їдемо в Манчестер за очками, - суперник цілком прохідний. "Дияволи" натомість гостюватимуть у міцного "Норвіча". Хлопці Фергюсона стали настільки передбачуваними, що можна наважитися зробити наступний прогноз: спершу "МЮ" скуштує гол або два, а потім заб'є на один-два м'ячі більше. Тому очікуємо нової феєрії.

Повертаючись до теми матчів "за життя" варто виокремити такі клуби як "Редінг", "Сандерленд" і особливо КПР та "Саутгемптон". Останні дві команди зіграють між собою, тому можете собі уявити той градус кипіння, який супроводжуватиме матч аутсайдерів. Марк Х'юз, наставник "рейнджерів" - це тренер, який станом на сьогодні має найбільші шанси стати першим менеджером, якому вказали на двері у новому сезоні АПЛ. Перемога над "святими", звісно ж, дещо відтермінує цю неприємну процедуру. Натомість поразка "Сотона" може стати фатальною для Найджела Адкінса - наразі його клуб очолює ганебний список команд, які програвали найчастіше.

Не позаздриш "Редінгу". "Роялісти" ще досі не перемагали, що змушує партнерів Погребняка все більше комплексувати. Щодо "Евертона", який приїде на "Мадейскі", то це не та команда, з якою можна вирішувати власні проблеми. "Іриски" гратимуть на перемогу, адже поки "Арсенал" та "Тоттенхем" (не кажучи вже про "Ньюкасл") пробуксовують, сам Бог велів закріпитися на четветрій сходинці, яка вабить перспективою Ліги чемпіонів.

У понеділок - чудесний десерт. "Вест Хем" приймає "Сток Сіті", і це протистояння деякі недалекі вболівальники поквапляться охрестити грою найбільш "дерев'яних" і прагматичних команд АПЛ. А ось тим, хто розуміється на футболі трохи краще, буде надзвичайно цікаво простежити за "іграми розуму" майстрів своєї справи - Сема Аллардайса та Тоні Пюліса. Можливо, і понеділок тоді стане винятком із правил, подолавши стереотип про найважчий день тижня.

"Арсенал" - "Тоттенхем"

Попередні матчі: 2:3 (Насрі, Шамах - Бейл, ван дер Варт, Кабул), 3:3 (Волкот, Насрі, ван Персі - ван дер Варт-2, Хадлстоун), 1:2 (Ремзі - ван дер Варт, Волкер), 5:2 (Санья, ван Персі, Росіцкі, Волкот-2 - Саа, Адебайор)

Прогноз "Футболу 24": 1:1

"Редінг" - "Евертон"

Прогноз "Футболу 24": 1:2

"Вест Бромвіч" - "Челсі"

Попередні матчі: 0:6 (Малуда-2, Дрогба-3, Лемпард), 1:3 (Одемвінгі - Дрогба, Калу, Лемпард), 1:2 (Лонг - Анелька, Малуда), 1:0 (Макоулі)

Прогноз "Футболу 24": 1:1

"Ман Сіті" - "Астон Вілла"

Попередні матчі: 4:0 (Балотеллі-3, Лескот), 0:1 (Бент), 4:1 (Балотеллі, Джонсон, Компані, Мілнер - Уорнок), 1:0 (Лескот)

Прогноз "Футболу 24": 2:0

"Ньюкасл" - "Суонсі"

Попередні матчі: 0:0, 2:0 (Сіссе-2)

Прогноз "Футболу 24": 2:1

КПР - "Саутгемптон"

Прогноз "Футболу 24": 2:1

"Ліверпуль" - "Віган"

Попередні матчі: 1:1 (Торрес - Родальєга), 1:1 (Мейрелеш - Гохурі), 0:0, 1:2 (Суарес - Мелоні, Колдвел)

Прогноз "Футболу 24": 2:1

"Норвіч" - "МЮ"

Попередні матчі: 0:2 (Андерсон, Велбек), 1:2 (Холт - Скоулз, Гіггз)

Прогноз "Футболу 24": 1:2

"Фулхем" - "Сандерленд"

Попередні матчі: 0:0, 3:0 (Какута, С. Девіс-2), 0:0, 2:1 (Демпсі, Дембеле - Бардслі)

Прогноз "Футболу 24": 3:0

"Вест Хем" - "Сток Сіті"

Попередні матчі: 1:1 (Паркер - Джонс), 3:0 (Ба, Да Кошта, Хітцльшпергер)

Прогноз "Футболу 24": 2:0

У черговому турі битви між читачами і "Футболом 24" жереб обрав мені для дуелі Романа Чижа. Нагадаю, що п'ять партій завершилися перемогою редакції, і лише Роман Мацьків зумів здобути для команди читачів першу нічию.

Прогноз Романа Чижа

"Арсенал" - "Тоттенхем" - 2:2
"Редінг" - "Евертон" - 1:2
"Вест Бромвіч" - "Челсі" - 1:2
"Ман Сіті" - "Астон Вілла" - 1:0
"Ньюкасл" - "Суонсі" - 2:0
КПР - "Саутгемптон" - 2:0
"Ліверпуль" - "Віган" - 3:1
"Норвіч" - "МЮ" - 1:3
"Фулхем" - "Сандерленд" - 1:0
"Вест Хем" - "Сток Сіті" - 0:0

Олег Бабій, Футбол 24