УКР РУС

Жирона виявилась сильнішою за Вільяреал, Ейбар здобув вольову перемогу над Реал Сосьєдадом

1 вересня 2018 Читать на русском

В рамках 3 туру іспанської Ла Ліги Хетафе та Вальядолід не змогли відзначитись голами, Ейбар на останніх хвилинах вирвав перемогу в Реал Сосьєдада, Жирона на виїзді переграла Вільяреал.

Хетафе та Вальядолід розійшлись безгольовою нічиєю. І попри відсутність забитих м'ячів в матчі було декілька непоганих моментів відкрити рахунок. Особливо класною була нагода Вальядоліда на 33 хвилині, коли Соріа потягнув два поспіль удари. В другому таймі Вальядолід також був ближчим до забитого голу, проте ані Тоні Вілья, ані Унал не змогли пробити Сорію. Хетафе почав відповідати своїми атаками і рахунок міг відкрити Максимовіч, проте стійка врятувала гостей.

Ейбар вирвав перемогу в Реал Сосьєдада на останніх хвилинах. Сан-себастьянці досить швидко вийшли вперед в рахунку: Хуанмі вивели віч-на-віч з воротарем, однак Дмітровіч збив нападника. Хосе Вілліан класним ударом з позначки від стійки переграв голкіпера, а вже за 3 хвилини був замінений через травму. Ейбар відігрався дуже швидко, Арбілья пасом до штрафного знайшов Кардону, якому залишалось підставити ногу. Далі моментів було небагато і здавалось, що команди розійдуться нічиєю, проте Шарлес вже в компенсований час приніс вольову перемогу Ейбару.

Жирона мінімально здолала Вільяреал. Перший тайм був повністю за "жовтою субмариною", класні шанси в основному мав Херард Морено. Він навіть забив, проте гол відмінили через офсайд Екабі. А от Жирона використала один зі своїх небагатьох моментів: Борха Гарсія вивів Стуані на побачення з воротарем, а форвард елегантно перекинув Асенхо. Цей гол так і залишився єдиним в матчі попри спроби Вільяреала відігратись.

Таким чином, Хетафе, Реал Сосьєдад та Жирона набрали по 4 очки і ділять 9, 10 та 11 місця, Вальядолід розташувався на 14 позиції з 2 очками. Вільяреал досить несподівано з 1 заліковим балом залишається на 16 позиції. Ейбар здобув першу перемогу в сезоні і піднявся на 13 сходинку турнірної таблиці.

Чемпіонат Іспанії 2018/19, 3 тур

Хетафе – Вальядолід – 0:0

Ейбар – Реал Сосьєдад – 2:1

Голи: Кардона, 26, Шарлес, 90+1 – Хосе Вілліан, 15 (пен)

Вільяреал – Жирона – 0:1

Гол: Стуані, 54