УКР РУС

Жіночій збірній Тибету відмовили у видачі американських віз

1 березня 2017 Читать на русском

Уряд США відмовив у видачі віз футболісткам жіночої збірної Тибету для участі у турнірі в Техасі.

Співробітники посольства США у Делі заявили, що члени команди не мають жодних підстав для відвідування Сполучених Штатів, інформує The Guardian.

Жіноча збірна Тибету планувала взяти участь у футбольному турнірі в Далласі для молодих гравців, на який їх запросили організатори змагань. Проте команді відмовили у видачі американських віз для 10-денної поїздки, інформує The Guardian.

Головний тренер команди Кессі Чайлдерс розповіла, що представники посольства не дали ніяих пояснень щодо цієї ситуації. Також вона додала, що футболістки мріяли про участь в цьому турнірі, і навіть не думали про імміграцію, як могли подумати в посольстві США.

Капітан команди Джамьянг Чотсо розповіла: "Вони сказали, що у нас немає справжніх причин, щоб поїхати в Даллас. Але я думаю, причина у тому, що вони думають, що ми втечемо, коли приїдемо у США".

Повідомляється, що керівництво команди сподівається отримати туристичні візи, щоб взяти участь у Кубку в якості гостей. Кессі Чайлдерс також розповіла, що звернулася до влади з проханням переглянути рішення посольства.

Відзначимо, що збірна Тибету повинна була провести 3 матчі з місцевими командами, а також взяти участь у церемонії відкриття Кубка Далласа та екскурсійних програмах в університеті Техасу.

Додамо, що позиція Білого Дому під управлінням Дональда Трампа з приводу Тибету не змінилася – США визнає Тибет частиною Китаю.