УКР РУС

Жданов: Варто подякувати збірній України принаймні за спробу, на чемпіонаті світу в Росії гра не закінчується

10 жовтня 2017 Читать на русском

Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов прокоментував поразку збірної України від Хорватії в заключному матчі відбору до ЧС-2018.

"Хочу насамперед подякувати десяткам тисяч вболівальників, які заполонили трибуни НСК "Олімпійський" та дуже класно і злагоджено підтримували збірну Україну в матчі з Хорватією.

Коли Україна дізнається суперників у Лізі Націй

Цього вечора ми продемонстрували, що вміємо гідно, цивілізовано, гарно і патріотично вболівати: без скандальних ситуацій та неприємних інцидентів. Робити це так, як і належить європейській столиці, яка прийматиме фінал Ліги Чемпіонів-2018.

На жаль, збірна України програла, але варто подякувати хлопцям принаймні за спробу. Вони старалися і виступили у цьому відбірному циклі так, як могли, на тому рівні, який сьогодні існує об'єктивно. У нас були дуже гарні матчі та яскраві перемоги, були й неприємні поразки та дошкульні нічиї. Так чи інакше, країна жила футболом, а на чемпіонаті світу в Росії гра не закінчується.

Тренерському штабу нічого не залишається, як робити серйозні висновки, працювати над зіграністю захисту та фізичною підготовкою гравців, продовжувати перебудову та омолодження команди, посилювати склад ефективними нападниками та рухатися вперед.

Футбольній спільноті нічого не залишається, як об’єднувати зусилля шодо розвитку інфраструктури для масового дитячого та юнацького футболу, посилювати внутрішній чемпіонат. Нам також потрібна критична маса гравців із досвідом виступів у найсильніших лігах Європи. Якщо все це робити у комплексі, тоді крок за кроком ми зможемо вийти на рівень національної команди, яка здатна успішно конкурувати на міжнародній футбольній арені.

То ж побажаємо успіхів та вболіваймо за збірну України в новому відбірковому циклі. Це наша команда зі своїми плюсами та мінусами, іншої в нас немає.

P.S.

Побачив у Фейсбуці пости вболівальників про незадовільний стан туалетів на НСК "Олімпійському". Завжди кажу, що Європа починається в головах та з туалетів. Щойно мав розмову з директором стадіону, дав доручення навести лад в цьому питанні", – написав Жданов на своїй сторінці у Facebook.

Нагадаємо, збірна Хорватії виграла в Києві в України з рахунком 2:0 й пробилася в стикові матчі відбору до чемпіонату світу-2018, а Крамаріч забив у матчі обидва м'ячі.

"Збірну України вбивала невідомість – поїдуть вони в Росію, чи ні". Юрій Вернидуб озвучив причини невдалого відбіркового циклу і став на захист Шевченка