УКР РУС

Жабченко та Вакс зізналися, що мають російські паспорти

29 квітня 2016 Читать на русском

На екстреному засіданні Комітету арбітрів ФФУ два судді української Прем'єр-ліги зізналися, що у них є російські паспорти.

Про російські паспорти кримських арбітрів Юрія Вакса та Анатолія Жабченка вперше було озвучено у фільмі "Золотий свисток". Вчора Вакс і Жабченко у стінах будинку футболу в Києві зізналися, що отримали паспорти після анексії Криму, позаяк жити на окупованому півострові без російських паспортів неможливо.

Проти відлучення від суддівства в українській Прем'єр-лізі Вакса та Жабченка виступив голова комітету арбітрів Лучано Лучі. Італієць заявив, що вихованих федерацією арбітрів не можна відпускати.

У виправдання Жабченка і Вакса приводили заяви представників міністерства юстиції України, яке також заявляло, що в Криму змушують брати російські паспорти.

Повідомляється, що комітет арбітрів хоче це піднести громадськості так, що заяви про російські паспорти від Вакса і Жабченка були в комітеті арбітрів ще в 2015 році, а не після скандального фільму "Золотий свисток".

До слова, паспорти країни-окупанта українські арбітри отримали ще в 2014 році.

"Якщо тебе впіймає Колліна, він тебе відсмажить в дупу". Як відреагує ФФУ на скандал навколо глави Комітету арбітрів Лучано Лучі?