УКР РУС

Відправили меседж: 5 найскандальніших f*ck off українського футболу

21 травня 2017 Читать на русском
Автор: Олег Бабій

"Футбол 24" – про речі, за які має бути соромно.

Олександр Рибка

У Кубку України 2011/12 шляхи Динамо і Шахтаря перетнулися вже в 1/8 фіналу. Протистояння складалося лише з одного матчу, який відбувся на стадіоні Динамо імені Валерія Лобановського. "Гірники" перемогли – 3:2, а після того, як Едуардо на 88-ій хвилині забив третій гол у ворота господарів, Олександр Рибка, голкіпер донецького клубу, продемонстрував середній палець у напрямку секторів із динамівськими вболівальниками.

Пікантності додавав той факт, що Рибка – вихованець саме Динамо. До переходу у Шахтар виступав за три динамівські команди, включно з першою. Здавалося б, такого фортеля Олександрові не пробачать ніколи. Проте минуло три роки і Рибка знову став у ворота столичного клубу.

Леонід Миронов

Тему продовжив старший лікар Динамо. Причому, "прославився" одразу на всю Європу.

7 серпня 2012 року кияни грали на "Де Куйп" матч-відповідь третього кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів проти Фейєнорда. У Києві Динамо перемогло, але з хитким рахунком 2:1, тож напруга у Роттердамі зашкалювала. Голландцям було достатнього забити один гол і не пропустити. Натомість динамівці, витримавши шалений прес атак господарів поля, організували на останніх секундах контратаку і Браун Ідейє приніс нам ще одну перемогу.

Що було далі – найкраще розповість головний учасник інциденту Леонід Миронов, який у січні дав інтерв’ю “Футбол 24".

"За моєю спиною сиділи фани "Фейєнорда", в основному – вихідці із Туреччини, які упродовж матчу дуже бурхливо вболівали. Як тільки прозвучав фінальний свисток (а ми перемогли), я підвівся із лави і визирнув із піддашшя. Одразу отримав удар у потилицю. У мене кинули великий стакан із пивом".

"Я отримав незначний струс, – продовжує Миронов. – Пиво, відповідно, вилилося мені на голову і за комірець. Я повернувся і побачив озвірілі обличчя фанатів, які мені цей фак показували. Звісно, що я в такій ситуації не стримався – зараз докоряю собі за це. А голландський фотокореспондент тільки цього й чекав – зробив дуже якісні фото".

Лікарю загрожувало серйозне покарання від УЄФА. На щастя, Динамо вдалося довести, що це була спланована провокація від голландців.

Денис Гармаш

У вересні 2012-го справу Миронова і Рибки продовжив хавбек Динамо, який "від ліктя" адресував свій "привіт" трибунам "Донбас Арени". Піднявся страшенний галас, Гармаша дискваліфікували на три матчі.

"Після того, як ми забили і побігли вітати автора гола Андрія Ярмоленка, я вчергове почув нецензурну лайку на свою адресу і побачив непристойні жести. Тоді вдалося стриматись, але під завісу матчу нерви були на межі, і я не зміг впоратися з емоціями", – пояснив свій вчинок футболіст.

Жест Гармаша пішов у маси. Тепер зображення динамівця із зігнутим ліктем – класика жанру брутальних мемів.

Ноунейм

7 листопада 2015 року Олександрія приймала Шахтар у 14 турі чемпіонату України. Наприкінці матчу, коли було зрозуміло, що господарям не вдасться врятувати бодай нічию, з-за воріт вибіг вболівальник Олександрії. Чоловік поплескав по плечу Антона Каніболоцького, а коли той озирнувся, тицьнув йому середній палець прямісінько в обличчя, за що, правда, отримав від кіпера блискавичну відповідь.

"Шкодую, що не стримався в тому епізоді, – зізнався Каніболоцький. – Не варто було таким чином реагувати на дії цієї людини. Що він мені сказав? Це був потік нецензурної лайки".

Бернард

І знову українське Класичне. Після перемоги у фіналі Кубка України в епіцентрі скандалу опинився Бернард, специфічні жести якого потрапили в об’єктив фотокорів. Бразилець пояснює, мовляв, передавав привіт своїм друзям. У Бразилії і справді дуже специфічні традиції, пов’язані із середніми пальцями. Але в Україні “фак" – це "фак", легіонер Шахтаря повинен був про це знати. Тепер оцінку його необережності дасть Комітет етики та чесної гри.

Бонус від Дениса Бойка

Останнім бар’єром на шляху збірної України до Євро-2016 була Словенія. Коли у повторному матчі ми "горіли" з рахунком 0:1, який нас влаштовував, а до фінального свистка залишалося не більше трьох хвилин, пристрасті на полі досягли апогею. Між обома командами виникла сутичка – і тут з лави запасних підключився Денис Бойко. Голкіпер не ризикнув кинутися у самісіньку гущавину подій, зате продемонстурвав комусь із словенців образливий жест, схопивши себе за геніталії. На диво, скандалу і справедливого покарання Бойку вдалося уникнути.

Сторінка автора у Facebook

Бійцівський клуб імені Ярмоленка-Степаненка. Топ-10 скажених сутичок між представниками однієї команди