УКР РУС

Зеніт дозволив грати орендованим футболістам: втратив 5 очок, але заробив 20 млн рублів – щедрість чи марнотратство?

24 квітня 2018 Читать на русском

Пітерський Зеніт поплатився в російській Прем'єр-лізі за власну доброту, дозволивши грати проти себе Олегу Шатову та Артему Дзюбі, контракти яких належать "синьо-біло-блакитним".

Після зимових зборів керманич Зеніта Роберто Манчіні вирішив віддати в оренду хавбека та нападника, оскільки був незадоволений їхніми кондиціями, повідомляє Meduza.

Шатов поїхав грати в другому колі за Краснодар, а Дзюба – в тульський Арсенал. На відміну від переважної більшості клубів, пітерці вирішили не вписувати до орендних угод пункт про заборону грати футболістам в очних поєдинках із Зенітом. Натомість клуб із Санкт-Петербурга зобов'язався дати дозвіл на гру, якщо Краснодар і Арсенал заплатять за вихід гравців по 10 млн рублів (близько 162 тисяч доларів).

Тренер Луч-Енергії Григорян відправлений у відставку – найскандальніше звільнення тренера у Росії?

Розплата за таку необачність настала в квітні. Спочатку Шатов заплатив потрібну суму з власної кишені й голом допоміг здобути Краснодару гостьову перемогу. А минулої неділі Дзюба за рахунку 0:0 в матчі Арсенал – Зеніт віддав гольову передачу партнеру, а за рахунку 2:3 на користь пітерців забив м'яч у порожні ворота й приніс 1 очко тульським "канонірам".

Отже, Зеніт у матчах із Краснодаром і Арсеналом набрав 1 очко і значно погіршив свої шанси на потрапляння до Ліги чемпіонів, де б міг заробити мінімум 15 млн євро замість 20 млн рублів. Але головний тренер команди зі Санкт-Петербурга радіє за орендованих футболістів і жалкує лише про те, що тим довелося платити власні кошти за можливість зіграти.

Зеніт почав переговори з Міхайловічем

"Я радий і за Олега, і за Артема. Радий, що вони забили. Але я вважаю, що футболіст не повинен платити самостійно за право зіграти проти свого клубу", – сказав Манчіні.

За 3 тури до кінця чемпіонату в РФПЛ Зеніт іде четвертим і відстає від зони ЛЧ на 1 очко.