УКР РУС

Збірній України потрібен Олійник, - Гресь

27 березня 2016 Читать на русском

Відомий футбольний журналіст і статист Євген Гресь зазначив, що тренерський штаб збірної України мав би звернути увагу на вінгера "Вітесса" Дениса Олійника.

Товариські матчі
завершено
-

"У матчі з Кіпром у нас було мало флангових передач. Всі гравці, які виступали на бровках, зробили всього 10 передач в штрафний майданчик суперника (3 точних). Подивившись на цю статистику, я згадав, що ми забули про нашого голландського легіонера - Дениса Олійника. Чому?

Цього року Олійник провів 42% часу на полі від максимально можливого. Це не багато, але 42% в Голландії і 100% в нашому нинішньому чемпіонаті - це трохи різні речі. Фізична форма Дениса в будь-якому випадку не викликає питань, і в цьому ви переконаєтеся по фітнес-аналізу останньої гри "Вітесса". Зверніть увагу на кількість спринтів в його виконанні (пробіг - 12,5 км за матч, 62 спринти)!

Вражає влучність передач півзахисника, націленого на атаку, - 88%. В середньому за гру наш "летючий голландець" виконує 1,3 потенційно гольових передач, 4,1 обіграшів і 1,7 ударів по воротах. В обороні він теж бере участь, про що свідчать в середньому 2,6 відбору за гру (для вінгера це непогано).

Така ось статистика у Олійника в 2016 році, але тренерів збірної вона, мабуть, не вразила навіть з урахуванням відсутності Євгена Коноплянки", - резонно відзначив Гресь у фейсбуці.

Важка перемога, але до Євро-2016 готуємось на позитиві. 6 головних висновків матчу Україна - Кіпр