УКР РУС

Збірна України U-17 заслужила на технічну поразку, яка може позбавити фінальної частини Євро-2018. Пронесе або ні?

27 березня 2018
Автор: Александр Гапоненко

Це залежить від швидкості реакції Федерації футболу Сербії.

М’яко кажучи неприємний випадок стався з юнацькою збірною України U-17. Не м'яко кажучи – скандал та ганьба.

В матчі еліт-раунду Євро-2018 з Сербією (перемога 2:1) на поле вийшли два футболісти (Роман Бодня та Микола Ярош), які мали бути дискваліфіковані на цю гру.

Збірна України здобула перемогу над Сербією, і це була дуже важлива перемога в боротьбі за фінальну частину Євро. В 1 турі ми зіграли внічию з Іспанією (1:1), плюс перемога над Сербією, і у нас великі шанси або на перше місце в групі, або на друге місце, яке б також дозволило кваліфікуватись в фінальну частину (за регламентом змагань не йдуть в залік при підрахунку матчі з останньою командою, а нею має всі шанси стати Чехія).

"З Днем народження привітають на тренуванні". Олег Кузнєцов про подарунок України U-17, яка зіграла внічию з Іспанією

Тепер питання про вихід на Євро-2018 висить на волосині. За регламентом чемпіонату Європи U-17 (стаття 46), федерації мають 12 годин після матчу для того, щоб оскаржити результат гри. Тобто, цей термін збіг ще в ніч з 24 на 25 березня.

Статті 45 та 46 регламенту змагань

Але досі невідомо, чи був такий протест від Сербії. Якщо був, це 100% технічна поразка, якщо не було – це просто подарунок долі для юнацької збірної України. І все може завершитись лише легким переляком...

В будь-якому випадку, навіть якщо все завершиться щасливо для нашої команди, в ФФУ, мабуть, полетять голови. Проте наразі невідомо, хто понесе відповідальність за цю ганебну помилку.

Футбол 24 надіслав запити на коментар в УЄФА та ФФУ та чекає відповіді на них.

Що сталось?

В матчі еліт-раунду Євро-2018 U-17 в складі збірної України зіграли Роман Бодня та Микола Ярош.

Згідно з даними сайту УЄФА, ці гравці отримали жовті картки в двох останніх матчах збірної України U-17: 16 жовтня 2017 року в грі з Ірландією (1:3) та 21 березня 2018 року в матчі з Іспанією (1:1).

Згідно з регламентом Євро U-17, гравець має пропустити одну гру після 2-ї та 4-ї картки в кваліфікації чемпіонату Європи.