УКР РУС

Збірна України: Перше Євро

4 травня 2012 Читать на русском

Футбольна збірна України... Героїв, які дістались чвертьфіналу чемпіонату світу 2006 року, вдома зустріли як годиться.

Державні відзнаки були нічим, у порівнянні з вдячністю фанів за ейфорію. Щойно кожен українець вперше став частиною Мундіалю.

Дочекатись наступного футбольного свята уболівальникам пощастило не відразу.

Затишшя після бурі

"Жовто-блакитні" виявились зайвими на Євро-2008. Україну поглинула чи не найскладніша група відбору, у якій довелось фінішувати позаду Італії, Франції та Шотландії (вперше з 1996 року наша збірна фінішувала нижче третього місця).

Не набагато простіші суперники дістались українцям і в наступній кваліфікаційній кампанії - до Мундіалю-2010 у Південній Африці. Не програвши жодного з двох матчів Хорватії та здобувши надважливу перемогу над Англією, команда Михайличенка таки пройшла до плей-офф з другого місця.

Грецький реванш

На шляху до Мундіалю стояли лише старі знайомі - греки. Елліни, які не пустили на Євро-2004 і елліни, з якими поквитались перед чемпіонатом світу в Німеччині...

Цього разу була таки черга хлопців з балканського півострова. Після нічиєї 0:0 в Афінах, українці таки пропустили єдиний у протистоянні м'яч від Салпігідіса на "Донбас-Арені". До ПАР поїхала Греція...

Довгоочікуване Євро

В українців однак залишився козир у рукаві - домашній чемпіонат Європи 2012 року. Євро, фінальна частина якого стане для "жовто-блакитних" першою в історії.

Співгосподарі змагань потрапили до далеко непростої групи з Англією, Францією та Швецією...

Втім, за плечима "жовто-блакитної" дружини стоятимуть не лише рідні трибуни. До команди повернувся Блохін. Тренер, який знає, як дебютувати на великих турнірах.