УКР РУС

Збірна Польщі вигнала учасника 3 великих турнірів, який грає в Росії після нападу на Україну – про ЧС-2022 має забути

20 червня 2022 Читать на русском

Захисник "Кадри" Мацєй Рибус поплатився за рішення продовжити виступи у Росії після її повномасштабного вторгнення в Україну.

Польща вкотре підтвердила чітку позицію щодо Росії та всього, що з нею пов'язано. Так, Польський футбольний союз ухвалив рішення більше не викликати у збірну Рибуса.

Забранський про любителів Росії: Знайома дивилась російське ТБ, але після прильоту ракети втекла в Польщу – не в той бік

32-річний оборонець нещодавно вирішив продовжити виступи у країні-окупантці, перейшовши з Локомотива у Спартак на правах вільного агента. Таке рішення спровокувало шквал критики та обурення у польському суспільстві на фоні продовження війни проти України.

"Головний тренер Чеслав Міхнєвіч після зборів команди, які завершилися минулого тижня, поговорив із Рибусом, який зараз перебуває у Польщі. Наставник сказав гравцеві, що через його нинішню клубну ситуацію він не отримає виклик на вересневі збори, а також на нього не розраховуватимуть при виборі складу на ЧС-2022 у Катарі", – йдеться у заяві PZPN.

Маріуш Пекарскі, агент Мацєя, раніше говорив, що рішення футболіста продовжити виступи у Москві пов'язане із "турботою про благополуччя його сім'ї". Дружина поляка – росіянка.

До слова, Рибус провів у футболці "Кадри" 66 поєдинків, відзначившись 2 голами й 14 асистами. Разом зі збірною захисник виступав на Євро (2012 та 2020 роки) і ЧС-2018.

Росія напала на Україну: Кривбас різко проти УПЛ за кордоном, Ахметова змушують невигідно продати головну зірку Шахтаря