УКР РУС

Збірна Польщі: Основна надія на тріо з Дортмунда

10 травня 2012 Читать на русском

Команда Польщі - збірна групи A у фінальній частині Євро - 2012.

Готувались усією країною

Статус господарів дозволив біло-червоним автоматично отримати місце серед 16 найкращих. Та якщо долю путівки на Євро решта команд виборювали командами з одинадцяти гравців, то Польща усією країною готувалась до цього непересічного дійства. Чотири розкішних стадіони у Варшаві, Вроцлаві, Гданську і Познані готові до найпрестижніших баталій старого світу.

Чого ж чекати від підопічних Францішека Смуди? Три довгих роки ніхто не бачив справжню збірну "Орлів". Так, безумовно, було багато поєдинків, але лише на товариському рівні. За цей час у збірній, окрім знайомих прізвищ, з'явилось багато нових обличь, які вже зарекомендуали себе у провідних першостях Європи.

На них уся надія

Голкіпер Лукаш Фабіанські вииступає у елітній прем'єр лізі Англії за столичний "Арсенал". І хоч постійної практики Фабіанські не має, але його рівень сумніву не підлягає.

Даріуш Дудка та Людовік Обраньяк представляють французьку Лігу один. Перший володіє точним та потужним ударом, що яскраво демострує виступами за "Осер". А от Обраньяк, після п'яти сезонів в "Ліллі", чудово влився в основний склад "Бордо".

Втім, усі надії польські уболівальники покладають на тріо з Дортмунда. Лукаш Піщек, Якуб Блащиковскі та Роберт Лєвандовскі другий рік поспіль разом з "Борусією" вибороли звання найкращої та найсильнішої команди Німеччини. Та що там казати, якщо Лєвандовскі у цьому сезоні назабивав суперникам аж 22 голи, ставши найкращим бомбардиром "джмелів".

Чого ж чекати?

Безумовно, Смуда зараз має у розпорядженні чи не найсильнішу збірну останніх років. Яка ж вона буде на ділі, ця "біло-червона" команда? Дізнаємось вже зовсім скоро.