УКР РУС

Заяєв: Заяви Бєліка? Це дитячі розмови, Кварцяний продовжує працювати

24 жовтня 2012 Читать на русском

Аутсайдер Прем’єр-ліги – запорізький "Металург" усе частіше з’являється у контексті залаштункових скандалів. Кажуть, що перед обслуговуючим персоналом (лікарями, масажистами тощо) є велика заборгованість по зарплатні. А тому ті навіть не хотіли їхати на гру проти "Ворскли".

Згодом, цю інформацію підтвердив гравець «Металурга» Олексій Бєлік. А на початку цього тижня прогриміла ще одна скандальна інформація. Мовляв, Бєлік заявив, що футболісти не бажають працювати з нинішнім тренерським штабом на чолі із Віталієм Кварцяним. Форварда підтримали 17 партнерів. Більше того, вчора колектив не вийшов на тренування під керівництвом Кварцяного, провівши заняття самостійно. Чи правда це, «Футбол 24» поцікавився у спортивного директора запорізького «Металурга» Анатолія Заяєва.

- Це правда, що футболісти відмовляються тренуватися під керівництвом Віталія Кварцяного?

- Та кого ви слухаєте? Щойно завершилося тренування під керівництвом Кварцяного.

- Тож, усе це вигадки?

 - Розумієте, футболіст не в праві давати інформацію пресі. А Бєлік чомусь після гри публічно виступив. Хто йому дав право таке говорити, якщо у нас жодної заборгованості по гравцях немає. Що це за дитячі розмови – комусь платять, комусь не платять… У нас усе вчасно виплачують, жодних заборгованостей немає. От і все.

 - Олексій Бєлік, вочевидь, мав на увазі, що є велика заборгованість перед обслуговуючим персоналом…

 - Ви запитайте у Бєліка, чи він отримав зарплатню. Є перед ним заборгованість? Це смішно. Офіційно вам заявляю, як спортивний директор клубу – жодної заборгованості у нас немає.

- Чому в запорізькому «Металурзі» виникла потреба зміни президента клубу?

- Це сталося за обопільною згодою сторін. На життя команди це не вплине, ми усе робимо для того, щоб команда грала. Головний тренер, керівництво клубу об’єднані одною метою – покращенням результатів команди.

- Ви є одним із керівників клубу. Як оціните роботу Віталія Кварцяного?

 - Він працює дуже сильно. Віталію Володимировичу вдалося хоч якось привести команду до потрібного стану. Безперечно, йому важко, адже він не готував «Металург» до сезону. А зараз Кварцяний дуже серйозно взявся за справу.

- Віталій Володимирович відразу після останньої поразки заявив про відставку…

 - Зараз він працює, усе гаразд.

- Тобто, на цю тему розмови в клубі взагалі не було?

- Кварцяний – порядна людина. Він не такий, як усі, він в особливу ранзі тренерів України. Віталій Володимирович вважає, що якщо немає результату, то керівництво клубу без усяких застережень може з ним розірвати контракт. Але ми усі вважаємо, керівники клубу, його засновники, що Кварцяного у жодному разі відпускати не можна.

- До Олексія Бєліка будуть застосовуватися штрафні санкції за поширення неправдивою інформації?

- Ні, нам цього не потрібно, ми таким не займаємося.

- «Металург» є аутсайдером Прем’єр-ліги, команда набрала тільки 2 очки. Як збираєтеся виправляти ситуацію?

- Віталій Володимирович вважає, що у нас дуже багато молоді, особливо місцевої. Кожен футболіст повинен самостійно стежити за власною майстерністю і підвищувати свій рівень на кожному тренуванні. Кожен повинен боротися за свій авторитет, а також за авторитет міста та команди.

- Взимку не плануєте придбання досвідчених футболістів?

- Думаю, у нас будуть придбання. Засновники клубу запропонували Віталію Кварцяному зайнятися доукомплектацією команди.     

Розмовляв Андрій Захарчук